werkloos2

We zijn nog lang niet uit het recessie dal

We zijn nog lang niet uit het recessie dal.

Ik vroeg laatst aan mijn buurman, wanneer denk jij dat we weer uit dat diepe recessie dal komen?

Hij krabde op zijn kop keek met een scheef gezicht naar de lucht en zei, het kan vriezen en het kan dooien.

Wat een schijt antwoord dacht  ik. Volgens mij weet elke Nederlander wanneer het gaat regenen, maar als het om de recessie gaat weet niemand iets.

We vallen vechtend over elkaar heen. We gooien de boel stuk met negatieve statistieken en prietpraat van zogenaamde goeroe’s die nog vager zijn dan het zicht bij een dichte mist.

Ik denk dat het allemaal afgesproken werk is, eigenlijk nog het enige werk wat er is “afgesproken werk”. Voor de rest hebben we nog hoofdzakelijk afgebroken werk en geen werk.

Het is afgesproken dat we de magere jaren nu over ons heen krijgen. Bidden helpt niet meer al denken veel gelovigen dat dit de straf is voor ons zedeloos gedrag op de aardkloot.

God is gestorven voor ons, maar we bakken er schijnbaar niks van. Zijn eigen discipelen vergrijpen en verrijken zich aan het gepeupel. Mijn aandelen zijn nog steeds wat waard. Mijn Reaal Terminaal spaarrekening blijft intact. Intact? Ja en u beste burger gaat daar aan meehelpen.

Hierbij mijn dank aan alle andere Nederlanders dat ik mijn spaarcentje mag houden. Grof gezegd u heeft mijn oude sok gered.

Of je nu je geld onder je matras stopt of op een bank, het is even riskant en je geld wordt alleen maar minder waard.

Ik voorspel nog een lange tijd recessie, we gaan nog even door. Iedereen moet klaarblijkelijk nog even wennen aan de gedachte dat we allemaal en echt allemaal moeten inleveren.

Dat sommigen de dans willen ontspringen is natuurlijk gewoon logisch. De ouderen laten nu goed van zich horen. Zij hebben keihard gewerkt om ons op dit niveau te krijgen. Juist ja, bedankt. We zitten mooi in de shit. De ouderen zijn de meest vermogende op dit moment, behalve mijn oma dan, die is gewoon arm. Heeft vast iets verkeerds gedaan.

De student die eerst nog lekker pillen slikkend en feestend zijn gang kon gaan ontdekt nu huilend dat ook papa zijn geld een keer opraakt. Echt, ik scheer niet elke student over dezelfde kam. Ik pak gewoon een nieuwe kam, tenslotte mijn zoon studeert ook en krijgt maar 150 euro per maand van mij. Hij kan zuipen als een ketter, maar valt mij er nog niet mee lastig. Veel artikelen beschrijven de huidige toestand van het land, maar stop de thermometer maar via het Amsterdam Rijnkanaal er maar in en je krijgt een bak ellende over je heen.

Het land is verdeeld omdat er niet goed gedeeld is. We willen allemaal nog een beetje rijk blijven.

En ik, ik sta vooraan in de rij.

armoede1

Tags: , , , ,
Previous Post

Latest Gezondheid News

Next Post

Latest Gezondheid News