crisis met de vlam in de pijp

Crisis met de vlam in de pijp

Crisis met de vlam in de pijp

Crisis met de vlam in de pijp.

In de stikstofcrisis weten we inmiddels dat we overdag nog maar 100 km mogen gaan rijden, al moeten 2e en 1e Kamer daar nog mee akkoord gaan. Ook al hebben de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU in beide kamers geen meerderheid meer, hoogstwaarschijnlijk wordt dit wel onderschreven. De vraag is alleen: wanneer? Crisis met de vlam in de pijp.

 

Wat wel opvalt is dat vooral de VVD zo’n grote moeite heeft (gehad) met dit besluit. Premier Mark Rutte gaf aan ‘Het is een rotmaatregel, die niemand leuk vindt. Ik baal er ontzettend van’, en zo kwam het op de VVD-reclameborden langs de weg te staan (‘rotmaatregel’, alleen voor de bouwbanen, niet het milieu!). Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff noemde het populairder een ‘shitmaatregel’.

 

Maar wat zo opvalt is dat de VVD en haar leiders hierbij zulke krachtige taal gebruiken, terwijl zij zelf het probleem hebben veroorzaakt met hun eerdere besluiten en wetgeving in het Programma Akkoord Stikstof (PAS) uit 2015 (!) met diezelfde VVD aan het roer. En dergelijke irritatie, krachttermen en VVD-borden langs de weg hoorden en zagen wij niet bij:

  • de fraudefouten van de belastingdienst rond de kinderopvangtoeslagen waar zij al jaren van weten en dat dus hebben goedgevonden, maar nu pas door anderen gedwongen worden om compenserende maatregelen te nemen. De niet-frauderende burger telt hier dus niet. Kan gebeuren!
  • de liegende VVD-ministers en -staatssecretarissen Opstelten & Teeven & Van der Steur (bonnetjesaffaire), Zijlstra (grootheidswaan als Poetin-vriendje), Hennis-Plasschaert (geen 70 burgerdoden bij IS-bombardement). De democratie van de leugen. Kan gebeuren!
  • prachtige (sic!) deal die met de Turkse overheid van dictator Erdogan werd gesloten om met name Syrische oorlogsvluchtelingen buiten de EU te houden, zodat zij hier hun internationale recht op een asielaanvraag niet kunnen doen. Ach, we kunnen ze toch niet meer erbij hebben? Kan gebeuren!
  • oorlogsvluchtelingen die wel Europa konden bereiken en in Griekse EU-opvangkampen worden gehuisvest (sic!) in erbarmelijke omstandigheden omdat de EU geen menskracht wil inzetten voor asielaanvraagbehandelingen. Omstandigheden die op een camping in NL tot verhitte kamervragen en -debatten zouden leiden, maar ja ze hebben zelf hiervoor gekozen (?). Kan gebeuren!
  • de feitelijke gevangenneming van al dan niet economische Afrikaanse vluchtelingen in Libië, desnoods op verzoek van de EU-landen door de Libische kustwacht teruggehaald van de Middellandse Zee en als slaven gebruikt, gemarteld en verkracht. Hebben ze natuurlijk ook zelf voor gekozen(?). Kan dus gebeuren!
  • al die verdronken vluchtelingen die naar Europa wilden voor een veilig heenkomen of betere toekomst, waarvan inmiddels de tellingen zijn gestopt, zodat er ook geen schokkende cijfers meer gepubliceerd kunnen worden. Heeft de EU voor gekozen!
  • de 70 burgerdoden door een Nederlands bombardement in de strijd tegen IS. Dat houden we jaren onder de pet, ondanks allerlei vragen vanuit de 2e kamer. Totdat de journalistiek de feiten publiceert en de huidige minister van Defensie niet anders kan dan andere bewindslieden de schuld geven. Kan ook gebeuren!

 

Bij al deze tenenkrommende missers respectievelijk onmenselijke politieke resultaten hebben we nog nooit gehoord over een ‘rotmaatregel’ en geen VVD-borden langs de weg of ergens anders. Burgers mogen wel voorgelogen worden door VVD-bewindslieden (totdat ze door anderen gedwongen worden ontslag te nemen) en een vluchtelingenleven is weinig tot niets waard (zolang ze Europa maar niet binnen komen). Crisis met de vlam in de pijp.

 

Nee, maar van 130 km terug naar 100 km overdag, dat is pas erg, je komt enkele minuten later op je bestemming aan, een Nederlandse traditie uit 2012 wordt weer om zeep geholpen, maar veel erger je kan niet meer lekker hard rijden! Wat een rotmaatregel!!!

Er zit dus een enorm VVD-bord voor hun kop! Crisis met de vlam in de pijp.

crisis met de vlam in de pijp
crisis met de vlam in de pijp
Tags: , , ,
Previous Post
Maximum snelheid
algemeen artikelen De Biechtstoel Economie featured foute nederlanders Guus spuugt

Lagere maximum snelheid hogere frustratie bij VVD

Next Post
Brexit
algemeen artikelen featured foute buitenlanders Guus spuugt

Wat is de toekomst van de Brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.