koehandel en mensenhandel kinderpardon

Van koehandel naar mensenhandel deel 2

Van koehandel naar mensenhandel deel 2

De coalitie is eruit en daarmee gered, hetgeen met lachende gezichten van de leiders op televisie werd getoond. Zeer zelfvoldaan over dat mooie resultaat dat ze toch maar even hebben geboekt. Maar er blijft een minder fris luchtje aan deze deal hangen.

Na de inhoud van het politieke akkoord, de partijen zelf eens bekijken.

Het CDA was destijds in het kabinet Rutte I (VVD, CDA en een gedoogd PVV) bij monde van minister Gerd (hard)Leers al faliekant tegen een kinderpardon. En nu moet het CDA door de eigen achterban worden teruggevloten, waar een heer Van Haersma Buma in zijn Christelijke naastenliefde al jaren een betonnen ‘nee’ laat horen en met grote tegenzin nu mee moet naar acceptatie van een verheerlijkt kinderpardon. De enige reden was dat de heer Van Haersma Buma wist dat er anders aan zijn stoelpoten werd gezaagd. En er was niet alleen een congres op korte termijn, maar ook verkiezingen voor Provinciale Staten in aantocht. Dus om kiezers te paaien ging hij weinig overtuigend om. En dan hebben we het over een kinderpardonregeling waar je uitsluitend een beroep om mag doen als je meewerkt aan je terugkeer (?). Vergelijkbaar met een sociale uitkeringsaanvraag waar je bij voorbaat van verklaart er geen gebruik van te zullen maken. Van koehandel naar mensenhandel deel.

Dank ook aan de PvdA die destijds dit kinderpardon zo mooi bedongen heeft bij de totstandkoming van het kabinet Rutte II en daar nu zo vurig oppositie tegen heeft gevoerd.

D66 en Christen Unie gooide graag olie op het CDA-vuurtje, want hadden dit niet in het regeerakkoord gewild, maar het Haagse pluche lonkte te gretig. 

Terecht had de VVD dan ook een punt toen zij aangaven dat er een regeerakkoord lag met heldere afspraken waar CDA, D66 en CU mee akkoord waren gegaan. En als je het er niet mee eens kan zijn als CU en D66, dan had je er niet mee aakkoord moeten gaan.

Een staaltje van gebrek aan ruggengraat bij deze drie partijen om menselijkheid – al dan niet Christelijk – voorop te laten staan in hun regeergeilheid.

Groen Links deed daar destijds niet aan mee in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet en werd door de heer Van Haersma Buma daarna regelmatig verweten dat ze weg liepen voor hun verantwoordelijkheid. Goed hè, van die CDA-voorman/-leider, die er toen wel en nu niet meer mee akkoord kan gaan.

Al met al is het verruimde kinderpardon een fopspeen om de onmenselijkheid van dit kabinet af te dekken. Politieke koehandel van de bovenste plank, maar in dit geval ook nog een mensenhandel, die met lachende gezichten als overwinning wordt gepresenteerd door alle vier regeringspartijen. Het bloed lijkt alleen maar van hun handen afgewassen, maar schoon zullen hun handen echt nooit meer worden! Van koehandel naar mensenhandel.

koehandel en mensenhandel kinderpardon
Er valt altijd wel iets te ritselen
Tags: , , ,
Previous Post
vuurwerk
algemeen featured Guus spuugt

Lekker knallen wie wil dat nou niet

Next Post
opzouten linkelinks
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt

Kinderpardon van koehandel naar mensenhandel deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.