Boerenprotest

Boerenverstandelijk beperkt

Boerenverstandelijk beperkt

 

Boerenverstandelijk beperkt

De acties van de boeren worden steeds extremer. De wetsovertredingen ook. Maar ook in menselijk opzicht is het niet verantwoord meer. Vuil storten op de grote weg is lastig, kan in de ochtendspits, voor ongelukken zorgen, maar met meermalen puin met asbest is het ronduit gevaarlijk voor de gezondheid. Denken de boeren echt dat dit helpt om de stikstofplannen van tafel te krijgen?

De politie wordt belaagd met vragen waarom ze niets doen. Hoe terecht deze vragen ook zijn en de antwoorden van de politiewoordvoerders niet waterdicht zijn, is het goed te beseffen dat de oorzaak van de stikstofcrisis ligt bij de politiek en de boeren. En dat de boeren die ontoelaatbare acties voeren, niet de (onderbemenste) politie! Boerenverstandelijk beperkt

En naar de oer-Hollandse traditie van tolerantie worden niet alleen bewindslieden en politici, hulpverleners en opruimers van puin en asbest lastig gevallen tot bedreigd door totaal ontspoorde boeren, ook hersen- en hartbeschadigde burgers laten zich niet onbetuigd in de ernstige bedreigingen aan het adres van mevrouw Van der Plas, Tweede Kamerlid en partijleider van de BBB (BoerBurgerBeweging).

Trouwens, wie zijn die boeren eigenlijk? Daar is geen eenduidig antwoord op mogelijk. Het is een gemêleerde samenstelling van groepen als Farmers Defence Force (FDF), Agractie, Voll Gass, maar ook de in zijn bestaansrecht toenemend bedreigde officiële vertegenwoordigende LTO (Land- en TuinbouwOrganisatie).

Geen van de actiegroepen wil verantwoordelijkheid nemen voor de acties die hebben plaatsgevonden en plaatsvinden. Of neemt ondubbelzinnig afstand van deze acties.

FDF-voorman, de heer Mark van den Oever, kennen we van zijn slachtoffervergelijking met  de Joden in de 2e wereldoorlog. Een beetje blikschade vindt hij geen probleem, terwijl de auto, die op een blokkade van hooi met daarin houten balken reed, total loss was, bleef de chauffeur wonderbaarlijk ongedeerd. Meer recent heeft BNR bekend gemaakt dat de omzet van FDF naar de privérekening van de heer Van den Oever gaat zonder dit vooraf bekend te hebben gemaakt. Hijzelf verklaarde in reactie daarop dat het geld alsnog wordt overgemaakt naar de Stichting FDF. Zacht uitgedrukt: onhandig zo’n gebrek aan transparantie.

Volgens Bart Kemp, voorman van Agractie, is ‘de staat in oorlog met de boerenrepubliek’.

Voll Gass-voorman, de heer Mark Rood, verklaarde door te gaan tot de stikstofplannen van tafel zijn en noemt de huidige acties pas het begin.

Kortom, de verdeeldheid in de boerengemeenschap is bijna net zo groot als in de samenleving, waar we in Den Haag nu met twintig verschillende politieke partijen zitten. Boerenverstandelijk beperkt

 

De boeren kunnen zich verheugen in de warme belangstelling van (extreem-)rechtse politieke partijen. PVV, FvD, JA21, Groep Haga, tot zelfs de SGP steunen de boeren.

En ook internationaal laten dubieuze partijen als de heer Trump (Verenigde Staten) en mevrouw Le Pen (Frankrijk) zich in positieve zin horen over de Nederlandse boeren en hun acties. Nu de heer Poetin nog, en de cirkel is compleet (kan de heer Baudet van FvD zo’n steunbetuiging even regelen?).

Ieder boerenlid of (sub-)groep kan zich nu achter de ander verschuilen. Het wordt tijd dat de boeren kleur bekennen en na jaren van lobbyen tegen overheidsmaatregelen, nu eindelijk hun (gezamenlijke) verantwoordelijkheid nemen en oplossingen voorstellen om de overheid daarin mee te krijgen in plaats van anarchistisch bezig te zijn en blijven. Tot dusver blijft het boerenbontgezelschap van actiegroepen uiterst onverantwoord bezig.

Tags: , ,
Previous Post
37651C48-73A5-47DE-94D2-3765629D131A
algemeen Economie foute nederlanders Politiek Rets kletst

Hoe gastvrij zijn we eigenlijk

Next Post
Boerenprotest
algemeen artikelen Economie featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt

Boerenprotest vooruit met de geit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.