boerkadijk

Boerka zoekt vrouw

Boerka zoekt vrouw

Boerka zoekt vrouw. Geen erg originele titel, maar de boerka heeft zijn vrouw gevonden in de Amsterdamse burgemeester mevrouw Femke Halsema. Eerst nog een opfrisser (hoewel niet ‘fris’).

Weet u het nog? Na 13 jaren van duwen en trekken door de PVV is de politiek grotendeels om en heeft ‘onze’ volksvertegenwoordiging in juni 2018 de zgn Boerka-wet aangenomen. Geen gezichtbedekkende kleding (o.a. boerka, niqaab, integraalhelm, bivakmuts) in scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en openbaar vervoer, op straffe van € 405,- per overtreding.  Boerka zoekt vrouw.

De officiële naam is uiteraard niet Boerka-wet, maar daar is de discussie wel over gegaan. De focus op de boerka en niqaab om opnieuw de Islam in een kwaad daglicht te stellen en discriminatie van moslims en vooral moslima’s nog een zetje extra te geven. Niemand spreekt over het tegengaan van die discriminatie, wel over de boerka/niqaab die geen problemen geeft. Dat er geen problemen zijn erkende ook de verantwoordelijk D66-minister, mevrouw Ollongren, die de uitvoering van de wet nog moet regelen.

Burgemeester Halsema heeft nog voor die uitvoeringsbesluiten al aangegeven ‘Je kan er van op aan dat ik niet zal toestaan dat Amsterdam daar gevolg aan geeft’ en ‘Het past niet bij Amsterdam dat we vrouwen uit de tram halen omdat ze een nikaab dragen. Dat is toch onbespreekbaar?’ En nadat ze zich deze burge(meeste)rlijke ongehoorzaamheid heeft gepermitteerd viel half Den Haag over haar heen. En dat is niet zo handig van haar als je Den Haag in de toekomst nodig hebt. In dat opzicht hebben de burgemeesters van Utrecht en Rotterdam die er ook geen prioriteit aan willen geven het beter aangepakt; niet van de daken roepen en eerst afwachten hoe die uitvoering eruit moet gaan zien.

Veel Haagse reacties wijzen erop dat mevrouw Halsema gewoon de wet moet uitvoeren. En wie riep en liep daarin voorop? De heer Klaas Dijkhoff. Hij vindt ook dat mevrouw Halsema zich aan de wet moet houden, terwijl hijzelf is gekomen met – zoals hij zelf heeft verklaard en benadrukt – met twee voorstellen die tegen een grondwettelijk recht in gaan. Mensen in bepaalde probleemwijken dubbel straffen (tegen het gelijkheidsbeginsel) en per definitie verbieden van demonstraties van de dag dat Sinterklaas aankomt tot en met het Sinterklaasfeest. Twee mooie cadeautjes van Sinterklaas Dijkhoff waarbij hij zelf de grondwet overtreedt en die boerkawet (niet eens een grondwet) moet mevrouw Halsema van hem wel uitvoeren.

Daarnaast hoor ik de heer Dijkhoff ook niet propageren dat de politie meer fietsers zonder licht moet bekeuren, want dat staat ook in de wet. Maar nee hoor, veel fietsers weigeren om licht te hebben, maar in bijna alle gevallen is de automobilist die een fietser zonder licht aanrijdt, omdat die niet gezien wordt, verantwoordelijk en aansprakelijk. 

Wanneer geachte heer Dijkhoff gaat u stoppen met voorstellen die tegen de grondwet ingaan, maar wel anderen in de politiek verplichten om te vervolgen. 

En wilt u dan eerst wat doen aan het verbaliseren van die massa’s fietsers zonder licht, dan een handjevol moslima’s met boerka of niqaab opjagen in het openbaar vervoer, zorg-, onderwijs- of overheidsinstellingen? Wat is daarop uw antwoord? ……….?

 

Tags: , , , ,
Previous Post
kerstmanwegermee
algemeen featured Guus spuugt

Afscheid van de Kerstman

Next Post
tijd van weleer
algemeen featured Guus spuugt Politiek

Tijden van weleer of de toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.