Boerka Plasterk

Boerkaverbod vijfde ronde

Boerkaverbod vijfde ronde

Boerkaverbod vijfde ronde. Het kabinet heeft een wetsvoorstel aangekondigd dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding verbied in onderwijs, zorginstellingen, overheidsgebouwen en openbaar vervoer.

Ja, dat was afgesproken in het regeerakkoord, dus het moet. Na drie jaar dralen dus toch maar weer een poging ondernemen. De vijfde op rij. En dat ondanks dat de Raad van State dus al elke keer negatief adviseerde. Geen noodzaak, geen nadere onderbouwing en daarmee tast het de godsdienstvrijheid aan, aldus de Raad. Van voortschrijdend inzicht van kabinet en met name minister Plasterk getuigt dit niet.

Minister Plasterk gaf al eerder aan dat in bijvoorbeeld scholen vrouwen hun boerka al afdoen en handhaving niet de hoogste prioriteit krijgt. Wij meldden al eerder als het ruim geschat om 1000 boerka-/nikabdragers gaat op 17.000.000 inwoners, het gaat om 0,00588% van de bevolking.

Ook artsenkoepelorganisatie KNMG heeft laten weten een dergelijk verbod onwenselijk te vinden. Het verbod zal naar hun verwachting zorg alleen maar moeilijker maken. Bovendien moeten vrouwen voor identificatie hun gezicht laten zien. Als het problemen oplevert, kan de arts het beste beslissen wat er moet gebeuren.

Kortom, Raad van State is tegen, minister Plasterk staat er niet echt achter om boetes van € 405,– per overtreding op te leggen (wel een verhoging van € 25,–, want was € 380,–), in het onderwijs geen noodzaak want daar

Boerka Plasterk
boerkaplasterk

regelt het zichzelf aldus de minister. Blijft overheidsgebouwen en openbaar vervoer over. Wat is daar het probleem? Oja, bij zwartrijden zou het een probleem kunnen vormen. Alleen horen we daar niets over. Dus is er wel een probleem?

Geachte minister Plasterk, het is duidelijk dat u – voorzichtig uitgedrukt – weinig voor elkaar heeft gekregen van de resultaten die u had moeten boeken, maar de provinciale herindeling bijvoorbeeld heeft u ook laten schieten, dus doe niet moeilijk en stop ermee om boerka- en nikabdragers die geen enkel probleem opleveren na te jagen en te blijven ontkennen.

Geen wetsvoorstel indienen als er geen probleem is!

 

Tags: , , ,
Previous Post
Het_is_maar_werk.jpg
algemeen Armoede De Biechtstoel featured foute buitenlanders foute nederlanders

Paralellen zwarte Piet en werknemers

Next Post
Stoere_burgemeesters.jpg
algemeen featured Politiek

Burgemeesters vangen de klappen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.