07F350F9-095B-4F63-932D-45BCD3D13619

Complottheorie of praktijk

Complottheorie of praktijk

Complottheorie of praktijk
’t Is toch wat. Er gaan heel wat complottheorieën over het internet. Serieus!

Die 5G-netwerken hebben de coronacrisis veroorzaakt, want in Wuhan begon het 5G-netwerk voor het eerst en daar brak direct de coronacrisis uit. Een doelbewuste actie van de Chinezen om de westerse wereld te dereguleren. Proficiat! Dat is ze goed gelukt. En dat is nog maar één voorbeeld; zo zijn er talloze andere kwesties, ja teveel om hier op te noemen, laat staan uit te werken. Complottheorie of praktijk.

 

Nu valt het mij op dat sinds de coronacrisis in Nederland is uitgebarsten er geen handen meer geschud mogen worden. En we zagen hoe premier Rutte daar moeite mee had en bleef houden. Reden, waarom we geen handjeklap meer mogen doen, zou zijn dat je via het schudden van je tien geboden (dus eigenlijk twintig) het virus over kunt brengen, bijvoorbeeld als je je hand (links of rechts gedraaid maakt niet uit) daarna in je gezicht gebruikt. Stel dat je een onbeheersbare jeuk in je neus krijgt (allergie van 19 covid-polletjes) dan mag je niet krabben en nog minder je neusgat (of beide gaten) met je vinger vullen (nou, is dat niet netjes uitgedrukt? Ik had ook kunnen zeggen: je vinger tot aan je middenhandbeentjes naar binnen brengen). Want daar zou je corona van kunnen krijgen.

 

Dan iets anders nog belangrijker! U ziet de discussie over de mondkapjes verglijden (of is het ‘ver geleiden’). Heel Europa gebruikt die bekbefjes – niet alleen in de zorg – behalve Nederland. En daar is een uitstekende reden voor. De andere Europese landen hebben retesnel bijbesteld bij Ali Express in China (daarom is die corona door hen gecreëerd, hadden eerst ontzettend veel bijgemaakt, snappie!), maar Nederland heeft daar doelbewust mee gewacht, zodat ze achterin de rij moesten aansluiten. Dat is de reden waarom zij het bij die anderhalve meter afstand houden. Ze willen er niet aan onder het mom dat er niet voldoende zijn en anderhalve meter afstand genoeg is. Maar dat is niet zo!!! Een kwestie van tijd voordat we ook aan de elastische mondmatjes moeten. Complottheorie of praktijk.

 

En nu de link naar die theorie, al is het de echte praktijk, geloof me maar op mijn donkerbruine ogen. Achtergrond hiervan is namelijk dat deze regering het niet erg op moslims heeft en nog minder op moslima’s. En we weten dat moslima’s voor een deel geen handen willen schudden, vaker misslima’s genoemd. Dus premier Rutte wil daarom toch dolgraag handen blijven schudden, maar hij viel gigantisch door de mand. En de heer Jaap van Dissel van het RIVM, heeft hem daarin echt tegen moeten houden; we hebben het – na die persconferentie – allemaal kunnen zien op de televisie!

 

En die mondkapjes liggen nóg gevoeliger. Vanaf 1 augustus 2019 geldt het wettelijke niqaab-/boerkaverbod. Om het niet alleen op moslima’s te betrekken heeft het kabinet Rutte III toen besloten dat het geldt voor alle gezichtbedekking (ja, ik weet het, die heeft een enorme baard, maar die is dan ook uitgesloten), dus ook integraalmutsen en bivakhelmen; probleem opgelost. Maar ja, dan kunnen ze nu moeilijk mondkapjes gaan toestaan, want dat is tegen die wet. En wie gaat dat handhaven? De boetes hiervoor zijn straks niet van de lucht!

 

Conclusie: dit is geen complettheorie, maar praktijk. En als je het toch theorie wilt noemen, dan toch ten minst ‘complotklopttheorie’ of beter nog ‘compleet-theorie’, want er is geen speltbrood tussen te krijgen?

 

Tags: , ,
Previous Post
7AE503BA-72C8-455B-AE4A-AF558677E8E9
algemeen Economie featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Politiek

Stik niet in het stof van de snelheidslimiet

Next Post
A1D9107E-4F74-4DBE-83E1-7D939A471813
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Politiek tien traantjes en een lach Zorg

Gaat economie voor mensenlevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.