50370431-7743-4679-B5FB-C0BB1579ED7E

Coronavirus waarheid of waanzin

Coronavirus waarheid of waanzin

Coronavirus waarheid of waanzin.

Er komen nogal wat dingen samen de laatste dagen. Viruswaanzin heeft zijn naam gewijzigd in viruswaarheid. Bij demonstraties van boeren en viruswaarheid-aanhangers worden de overheid, RIVM en media verweten dat zij niet het juiste nieuws brengen.

In een NPO-radio1-filmpje op Facebook viel op dat waar de interviewer op straat demonstranten vraagt naar waarom zij de media niet moeten, hij alleen maar antwoorden krijgt als ‘jullie lullen maar wat’ of ‘jullie brengen eenzijdig nieuws’, maar bij doorvragen naar de inhoud, wordt afgehaakt en niets inhoudelijks ingebracht. Meelopers?

De boeren hadden zelf hun percentage aan stikstofuitstoot op 25% gezet, waar de RIVM op 46% uitkwam. Na correctie kwam het RIVM op 41% en de boeren, bij monde van hun onderzoekscentrum, het Mesdagfonds, rekenden ook opnieuw en kwamen uit op het gecorrigeerde RIVM-cijfer van 41%. Dat haal ik uit kranten en internet, dus waar halen de boeren het vandaan dat de overheid, RIVM en media eenzijdig onjuist nieuws brengt?

Nog steeds zie ik verschillende groepen als viruswaanzin/-waarheid, Café Weltschmerz, en andere gedeelde facebookberichten van al dan niet deskundigen en/of wetenschappers die een totaal andere beschrijving van de coronacrisis geven dan de overheid, RIVM en media. Maar nergens heb ik gezien dat de overheid, het RIVM en media compleet fout zitten.

Opvallend is wel dat kennelijk geen van de wetenschappers elkaar hebben opgezocht of onderling de discussie aangaan van wat nu wel of niet klopt. Is wetenschap niet meer exact? Daarmee zouden de burgers en mensen die als domme overheidsvolgers worden neergezet echt geholpen zijn. En dat die verschillen in wetenschapsdenken en -doen niet op één lijn zullen komen, verwacht ik ook niet. Maar laat de ‘zeven verschillen’ zien, zodat ik een compleet beeld heb van waar het om gaat. Coronavirus waarheid of waanzin.

Over de opstelling en het wangedrag van de boeren heb ik al eerder geschreven. Maar Viruswaarheid begint de boeren te kopiëren. Op radio Rijnmond laat hun voorman, de heer Wim Engel, daar het volgende optekenen: Willem Engel van Viruswaarheid heeft tijdens de demonstratie in het centrum van Rotterdam tegen de mondkapjesplicht uitgehaald naar het beleid van burgemeester Ahmed Aboutaleb. “De vergelijkingen met de Jodenster zijn al gemaakt en ik denk dat we er niet ver vandaan zitten. En we hebben heel veel Joodse mensen in onze organisatie. Dit zijn niet mijn woorden, maar hún woorden.”

Ook Farmers For Defence voorman, de heer Mark van de Oever, vergeleek de behandeling van de boeren met de Jodenvervolging in de 2e Wereldoorlog. Maar de heer Engel doet het geraffineerder; ‘…..de vergelijking van mondkapje met de Jodenster is al gemaakt…..zitten er niet ver vandaan…..niet mijn woorden, maar hún woorden.’ Dus de vergelijking klopt bijna, maar ik heb het niet gezegd. Hoe eerlijk ben je dan? Zien we hier een door Viruswaarheid vermaledijde, glibberige politicus (in spé)?

Zeer mild uitgedrukt; hoeveel minder vrijheid en vrijheden hadden de Joden in de 2e Wereldoorlog ten opzichte van de onvrijheid van de aanhangers van de heer Engel?

Ook zie ik de vergelijking met andere populisten zoals de heren Wilders en Baudet; ‘ík heb altijd gelijk en de anderen snappen het maar niet’ of ‘…..willen het maar niet snappen’. De honger naar aandacht is niet te stillen en hoe extremer, hoe meer aandacht. Het is dan ook niet uitgesloten dat er over enige tijd een nieuwe politieke partij bijkomt, waar de heer Engel een leidende rol in gaat spelen.

Viruswaarheid vindt dat al die kwetsbaren voor het virus zelf zich buiten de samenleving moeten plaatsen, zodat door die ‘ongrondwettelijke’ onvrijheid van anderen de grondwettelijke vrijheid van de heer Engel en zijn aanhang komt. Hier klopt iets niet! Coronavirus waarheid of waanzin.

En dan wel ‘liefde (en waarheid)’ als ondertitel op je site zetten? Laat maar weg of wijzig het in ‘EIGEN liefde & MIJN waarheid’, dan ben je eerlijk!

 

auteur: Guus

 

Previous Post
A95ABE0C-4F6F-4F63-9464-F2B65C6E1E84
artikelen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Zorgsalarissen democratie of demagogie

Next Post
BE3DFCC2-CFDF-499F-8317-2692BCB1F0C8
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.