C9C81FB5-D33B-4AC3-96B6-51EA585B462D

De ouwetjes doen het niet best meer

De ouwetjes doen het niet best meer

De ouwetjes doen het niet best meer

En alweer doet het geluid opgeld om de senioren en kwetsbaren op te sluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon zijn goddelijke gang kan gaan. Dus zonder mondkapjes, zonder 1,5 meter, grotere groepen dan die vermaledijde 30 personen. Moskeeën en kerken weer vol, horeca weer open, en daar of elders feestjes bouwen en op de tafels dansen, al dan niet op de heerlijk meeslepende dreunen van beroemde DJ’s, dito festivals met opzwepende muziek en zuipen maar weer…..

Om met mevrouw Marianne Zwagerman te spreken, kappen al dat ‘dorre hout’, dat toch anders binnen afzienbare tijd het loodje legt. En die overjarige modellen met hun scheve tanden of gebitsprotheses  waren toch al ‘uit de roulatie’ genomen. En dat vrijwilligerswerk door die ouwetjes, vooral in de zorg, mocht al niet meer vanwege de corona-risico’s. En zij maken al onze pensioeninleg en -rendement op, slurpen onze zorgpremies op voor het rekken van hun uitgebluste levens, dus hoe eerder zij sterven, hoe beter het is. En ze bulken ook nog eens van het geld ook, die babyboomers. De ouwetjes doen het niet best meer.

En die kwetsbaren kosten de samenleving ook alleen maar geld aan uitkeringen en dure zorgvoorzieningen. Geen speld tussen te krijgen!

Oja, waar trekken we de leeftijdsgrens? Op 70 jaar, omdat daarboven de meeste corona-doden vallen? Waarom niet vanaf de AOW-uitkeringsstart? Dat is een heldere grens en dan kunnen de harde werkers en studerenden lekker hun gang gaan; bergen we de rest lekker op.

En wie is dan kwetsbaar? Naast die improductieve ouwetjes: alle arbeidsongeschikten – uiteraard zonder leeftijdsdiscriminatie – die geen of te weinig betaalde arbeid (meer) verrichten.

Handhaven? Ja, natuurlijk! Een fikse boete en natuurlijk strafblad erbij, of is een gevangenisstraf passender omdat ze de samenleving hebben benadeeld? Dat zal wel een retorische vraag zijn! Laten we er direct een kliklijn bijdoen of gewoon een meldpunt.

En dan mogen ze natuurlijk wel boodschappen doen. Ja, alleen levensmiddelen. Luxe hoeft vanzelfsprekend niet, zonde van hun geld. Dus supermarkten van 07.00-08.00 uur alleen toegankelijk voor AOW-ers en chronisch zieken en/of langdurig arbeidsongeschikten.

Komen die oudjes en kwetsbaren ’s ochtends zo moeilijk op gang? Nou, dat is hun probleem, ze kunnen toch eerder opstaan want ze hebben alle tijd! De ouwetjes doen het niet best meer

Een betere en vreedzame oplossing voor de vergrijzing is bijna niet denkbaar. En zo hebben we geen personeelstekorten meer in de ziekenhuizen, de ouderenzorg (thuis en in de instellingen) en de gehandicaptenzorg. Allerlei ouderenkortingen (NS, musea, etc.) kunnen worden afgeschaft en hoeven niet meer opgebracht te worden door jong- en ‘beautiful’-Nederland. De lege instellingen kunnen worden gebruikt voor jongerenhuisvesting, uiteraard tijdelijk tot al die huizen van het dor hout vrij komen.

De pensioenfondsen zien hun dekkingsgraden per dag stijgen als het aantal corona-besmettingen onder ouderen en kwetsbaren stijgt en pensioenen kunnen daarmee gratis worden.

O ja, voor de begrafenissen en crematies wordt een toeslag geheven voor de lange termijn omdat na deze grote schoonmaak de uitvaartbranche ook inzakt en er dus een echt sociaal plan komt voor die medewerkers die zich eerst uit de naad mogen werken.

Van de erfbelastinginkomsten en successierechten kan de overheid de hele energietransitie financieren en werken die ‘auwe’ oudjes en ‘kwetsmajoren’ mee aan het milieu wat zij eerst voor ons jongere werkenden verpest hebben.

Maar om nou te zeggen dat ik als AOW-gerechtigde suïcidaal ben? Dàt gaat me echt te ver!!!

Auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
44F1EDF2-79C5-400A-B902-20B94E0139A4
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Jettelijke boeren

Next Post
31CE06C0-F348-428F-9B2D-994AB699C00F
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Politiek

Noord-Ierse Brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.