sperma emmer

Discriminele organisatie

Discriminele organisatie

Discriminele organisatie

De studenten laten weer eens van zich horen op een minder positieve manier, en dat is nog zeer mild uitgedrukt. Nu moeten we hierbij bedenken dat het aantal studenten dat lid is van een studentenvereniging nogal beperkt is, beneden de 10% en waarschijnlijk rond de 5% van alle studenten.

Dat maakt het kwalijke fenomeen van te ver doorgevoerde ontgroeningen, maar ook de recente vrouwendiscriminatie, er niet minder ernstig op.

Wat was er ook al weer gezegd over vrouwen op het diner vanwege het 170 jarig bestaan van het Amsterdamsch Studentencorps? ‘Niks meer dan hoeren’, ‘sperma-emmers’ en vrouwennekken moeten gebroken worden ‘om er een lul in te steken’.
Niet bepaald fijngevoelige uitspraken van de meute mannen, die tijdens het Heren(?)diner gescheiden van de vrouwen aten (die zaten in een andere zaal, waarom is niet duidelijk). Discriminele organisatie

Helaas is er niet terug te vinden of en zo ja, hoeveel mannen hun maaltijd gestaakt hebben na deze perverse opmerkingen. Bij de daarop volgende brief aan het bestuur van meer dan 270 vrouwen die zich niet veilig meer voelen, bleken maar drie mannelijke mede-ondertekenaars te zijn. Erger is ook nog eens dat er minstens één bestuurslid heeft meegedaan aan dit soort uitspraken. Nota bene gaat het om het bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de eerder ingezette cultuurverandering (na problemen vorig jaar), die door hem een ‘facade’ is genoemd, en hij vindt dat mannelijke leden boven de samenleving staan, aldus de briefschrijvers.

Een aantal studentenverenigingen gaat bij herhaling in de fout. De onderwijsinstellingen stoppen dan tijdelijk hun ondersteuning en de studentenvereniging doet intern onderzoek, waar we vervolgens niets meer van horen. Of er iets verandert weten we dus niet.

Nu gaan mensen studeren om iets te leren, dus moet je fouten kunnen maken. Toch constateren we dat er een beperkt aantal studentenverenigingen is dat er niet van leert. Beledigingen en vernederingen en discriminatie is niet de bedoeling van een vereniging, reden waarom het niet onverstandig is om de betreffende vereniging permanent van de steun van de onderwijsinstellingen uit te sluiten.

Wat is een criminele organisatie? Een criminele organisatie in de zin van het Nederlands strafrecht is een groep mensen die samenwerkt met het oogmerk misdrijven te plegen. Een groep kan al als criminele organisatie aangemerkt worden als zij nog geen misdrijf begaan heeft; het is voldoende als het oogmerk bewijsbaar is.

Die herhaald in de fout springende studentenverenigingen voldoen aan deze omschrijving, niet in hun statuten, maar wel in hun terugkerend afkeurenswaardige (massa-)gedrag.

Dus geen onderzoek door de gemeente Amsterdam of hun exploitatievergunning ingetrokken kan worden als slappe maatregel, maar een strafrechtelijke vervolging wegens aanmerking als criminele organisatie, dan wel in dit geval discriminatie van vrouwen. Discriminele organisatie

Discriminatie van vrouwen dient actief bestreden te worden. Of het nu om besnijdenissen gaat tot en met sissen, maak duidelijk dat dat onaanvaardbaar is. Het Rotterdamse sisverbod, vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening, werd door het Gerechtshof  Den Haag in 2019 afgewezen, omdat dit in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. Beperking van die vrijheid is aan de Tweede en Eerste Kamer, maar van het initiatiefwetsvoorstel van PvdA en CDA tegen seksuele intimidatie in het openbaar, horen we niets meer. Kortom geen sister-act maar een sisser-act!

Auteur: Guus

Tags:
Previous Post
Uber Grenzen
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Betrouwbare politiek, politici en overheid

Next Post
1181C4B6-0F08-4088-94EA-F387B5E504B4
algemeen Armoede Economie featured foute buitenlanders foute nederlanders Guus spuugt

Ongeloofsovertuiging ook in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.