exitpoll voor Forum

Exitpoll voor Forum het is komen en gaan

Exitpoll voor Forum

Exitpoll voor Forum.

 

Forum voor Democratie is verre van democratisch, zoals we regelmatig mogen vernemen in de pers. Ja, wel in de – wat ze in goed Hollands noemen – de mainstream-media. Dat dan weer wel. Maar als we er vanuit gaan dat deze kranten en televisiezenders de waarheid spreken, dan is het wel opvallend dat er van tijd tot tijd met veel tamtam bij Forum binnengehaalde kopstukkende figuren de partij weer verlaten. Het lijkt wel een soort estafette met hindernissen.

 

De heer Otten kreeg ruzie met de heer Baudet en moest de partij verlaten, met medeneming van wat vriendjes. Het gevecht over de financiƫle malversaties bloedde daarna wel dood.

 

Leden die signaleren dat er anti-semitische en racistische apps worden uitgewisseld binnen de jongerenpartij van Forum zijn op initiatief van de allerhoogste de Forum-deur gewezen. Exitpoll voor Forum

 

Zelfs de heer Baudet ging uit zijn eigen partij, maar kwam terug en overwon.

 

En de heer Hiddema verlaat de Forum-fractie in de Tweede Kamer – vanwege de koers van de heer Baudet – door hemzelf verwoord als ‘politieke arbeidsongeschiktheid’. Maar ook hij kwam terug, weliswaar in de Eerste Kamer, maar ook als lijstduwer bij de laatste verkiezingen, al trok hij dat ook weer in. Last van keuzestress?

 

De met veel vreugdekreten binnengehaalde heer Joost Eerdmans verliet de partij met medeneming van een aantal geestverwanten, die als Forum-leden hun geest gaven. En ja, daar was JA21. Heel begrijpelijk van de heer Eerdmans, die de 2e viool toch wat te min vond en zich realiseerde dat hij Forum niet kon overnemen van de heer Baudet.

 

Hetzelfde geldt voor de heer Wybren van Haga, de integriteitsdeskundige die zelfs binnen de VVD iets te ver was gegaan met zijn belangen om daar gehandhaafd te blijven als Tweede Kamerlid. Maar ja, hij zou het als eenmansfractie niet redden bij de verkiezingen en dook in Forum. Toch moest ook hij de eeuwige tweede blijven bij Forum en dat voelde kennelijk niet goed. Dus moest er een reden komen om voor zichzelf te kunnen beginnen. En dat was die door de heer Baudet misbruikte bevrijdingsfeestposter; u weet wel die poster die de corona-onvrijheid van Forum predikt en dat vergelijkt met de onvrijheid tijdens de 2e Wereldoorlog. Dat ging zelfs de heer Van Haga te ver (?), terwijl anti-semitische en racistische appjes van de Forum-jongeren en de heer Baudet zelf weer wel konden (?). Het Otten-effect – ja, hij was echt de eerste – herhaalde zich en de heer Van Haga nam uiteraard ook wat vriendjes mee als zijn assistenten. Hoe werkt zo’n ethische antenne toch bij deze mensen?

 

Kennelijk zijn er zovelen die heerlijk willen mee-eten uit de bedenkelijke Forum-ruif van de heer Baudet, dat ze hem liever niet bekritiseren. En daarmee geven zij de heer Baudet zijn vermeende goddelijke status, die, gezeten op zijn troon op steeds eenzamere hoogte, de partij bestuurt naar de afgrond. Exitpoll voor Forum

 

De heer Baudet leeft, zoals hij zelf heeft verklaard, van ophef en dat doet hij als geen ander. Hoe extremer zijn ommezwaai naar wat we tegenwoordig ‘de inhoud’ noemen, hoe beter. En zijn achterban vertoont in de polls – moeten we het woord exitpoll voor vertrekkende Forum-kopstukken reserveren? – een zelfde lijn als het aantal coronabesmettingen: de genummerde golven volgen elkaar steeds sneller op. Die besmettingenparallel zegt wel veel over hoe we die aanhang kunnen beschouwen. Nu nog een afdoende vaccinatie zien te vinden. Of is een ‘grote mond’-kapje afdoende?

auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
is rutte geradicaliseerd
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Is Rutte geradicaliseerd

Next Post
D71B45CF-CF60-4103-8343-ADD8D69B67E1
algemeen featured Guus spuugt Humor Politiek

Kromplottheorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.