glijden met Poetin

Glijden met Poetin deel 2 sportief

GLIJDEN MET POETIN (2) – SPORTIEF

Glijden met Poetin

Ongetwijfeld heeft de Russische president, de heer Poetin, zich vergist in wat hij heeft losgemaakt aan reacties en tegenmaatregelen.

 

De heer Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, wereldkoepelbond van alle voetbal, werd in 2019 door de heer Poetin onderscheiden met de Russische ‘Orde van de Vriendschap’. Dit was mede ingegeven door de Wereldkampioenschappen Voetbal die in 2018 in Rusland mochten worden gegeven. De heer Infantino zei daarbij dat de heer Poetin ‘…de wereld welkom (heeft) geheten als een vriend’ en die band met ‘…de rest van de wereld’ zou volgens deze medailleontvanger ‘nooit worden verbroken’. Inmiddels weten we beter. Glijden met Poetin

 

Dus vroeg dat nu om stevige maatregelen. De FIFA en de Europese evenknie, UEFA, schorste – na lang nadenken en aarzelingen – alle Russische teams, waaronder het nationale team, waar zij eerder de inval in Oekraïne alleen had veroordeeld en Rusland thuiswedstrijden op neutraal terrein moest spelen zonder publiek en zonder de Russische vlag (wauw, dat is nogal stevig!?). De overweldigende kritiek hierop bracht de FIFA tot de schorsing.

 

De UEFA verplaatste de finale van de Champions League van Sint-Petersburg naar Parijs, maar verder kwam het eerst niet. Ook daarop kwam kritiek vanwege de Russische sponsor Gazprom en besloot de UEFA deze sponsoring van de Champions League (35 miljoen euro per jaar) stop te zetten. Daaraan vooraf ging de Duitse club Schalke 04, die sneller na de Russische oorlogsstart hoofdsponsor Gazprom de deur wees.

 

Maar we gaan wel spelen in Qatar, waar de doelpalen en voetbalvelden rood gekleurd zijn van het bloed van de gastarbeiders die omkwamen na een martelende behandeling, waar sprake is van ondermaatse betaling en waar (contract)afspraken herhaaldelijk niet worden nagekomen. Of wordt de Infantilogica nog aangepast voor het wereldvoetbaltoernooi in Qatar begint?

De FIFA gaat wel in gesprek met Amnesty International over Qatar, want de FIFA ‘…staat altijd open voor het transparant en constructief bespreken en aanpakken van eventuele zorgen…’. Beetje laat na 6.500 doden en vooral dat ‘eventuele’ van de zorgen belooft niet veel goeds.

 

Destijds geconfronteerd met de inval in Georgië in 2008 en het inpikken van de Krim in 2014, reageerde de heer Infantino met de legendarische woorden: ‘Er is zo veel onrecht in de wereld’. Dat klopt en daar werkte hij driftig aan mee! Maar hij is wel levenslang een vriendje van de heer Poetin.

 

De Engelse voetbalclub Chelsea is eigendom van de heer Abramovitsj, ook een vriendje van de heer Poetin, die ‘zijn’ club nu wil verkopen. En ook voetbalorganisatie Everton heeft de inkomsten van de Russische heer Alisjer Oesmanov stopgezet. Glijden met Poetin

 

Heerlijk dat voetbal! Racisme en discriminatie leiden niet of nauwelijks tot maatregelen, maar een Russisch oorlogsinitiatief doet opeens wonderen – of hebben de sancties van de overheid de voetbalclubs nu gedwongen tot beperkingen van Russisch geld?

 

En het IOC (Internationaal Olympisch Comité) had geen moeite met de winterspelen in Rusland in 2014. Evenmin met de martelende heropvoeding van Tibetanen en Oeigoeren in China, dus lekker spelen in de zomer in 2008 en in de winter in 2022.

 

En inmiddels buitelen de internationale en nationale bonden van allerlei takken van sport over elkaar heen om Wit-Rusland en Rusland als eerste uit te sluiten van hun wedstrijden.

 

Hartverwarmend hoe sport toch weer verbroedert, zoals het IOC en allerlei sportbonden propageren. Heel erg mooi om te zien!

 

Wat dacht u van de volgende Olympische Zomerspelen in 2036 in Syrië en de Olympische Winterspelen van 2030 in Myanmar? Daar kunnen ze wel wat sneeuw en ijs gebruiken. Of heeft u betere ideeën?

Tags:
Previous Post
17936938-9DC7-4A17-8E20-8D5BC4388CD7
De Biechtstoel Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Uw stem verloren

Next Post
8883744C-C5C0-4CE7-8ADE-93AD4608590B
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Politiek Uncategorized

Glijden met Poetin 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.