Vluchtheuvel of tegenpool

Glijden met Poetin vluchtheuvel of tegenpool

Glijden met Poetin, vluchtheuvel of tegenpool

 

Glijden met Poetin, vluchtheuvel of tegenpool.

 

Wat goed hoe we meeleven met de Oekraïners die hun land ontvluchten en dat Europese landen onderdak geven aan deze vluchtelingen. Via noodvoorzieningen worden zij ontvangen in crisisopvang van sporthallen en andere accommodaties, maar ook particulieren nemen – waar mogelijk en verantwoord – Oekraïners in huis. En de overheid gooit beperkende regels van asielaanvraag, verblijf- en werkvergunning overboord voor deze groep.

 

En terecht, want we hebben de beelden gezien van hoe hele steden, en daarbinnen ook allerlei burgerdoelen van flatgebouwen tot ziekenhuizen, worden platgebombardeerd door raketvuur uit (Wit-)Rusland. Probeer maar eens onbewogen en niet geroerd te blijven als je ziet hoe lijken in de straten liggen of worden weggedragen, hoe gewonden worden geholpen om naar medische voorzieningen te brengen waar dan een tekort aan medicijnen bestaat. Dan breekt je hart.

 

Overigens zijn het dezelfde beelden die we uit Syrië kennen, waar de heer Poetin het als dictator nodig vond om de heer Assad, zijn Syrische mede-dictator, letterlijk te hulp te schieten tegen burgers, ziekenhuizen en ga zo maar door. En we weten ook hoe meedogenloos de Syrische overheid tegenstanders liet martelen tot ze het leven lieten.

 

Maar Syrische vluchtelingen moesten maar in de eigen regio worden opgevangen, vonden de Europese leiders. En om minder Syrische en Afghaanse oorlogsvluchtelingen in Europa toe te laten werd Griekenland een vuilnisbelt van vluchtelingen. Want ook die beelden hebben we gezien. Van de opvangkampen op de Griekse eilanden waar de vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden moe(s)ten verblijven. Nergens is aangeven, in welk (vluchtelingen)verdrag dan ook, dat vluchtelingen in de eigen regio opgevangen zouden moeten worden. Het is tegen elke regel om hen niet op te vangen of dit te doen in een mensonterende situatie, zoals in Griekenland. De Turkije-deal kan dus ook helemaal niet en heeft de daaraan gekoppelde en alom geprezen aanzuigende werking totaal niet voorkomen. Glijden met Poetin, vluchtheuvel of tegenpool

 

O ja, en Polen wordt zijn rechtstatelijke schendingen (even) vergeven, evenals de flagrante mensenrechtenschendingen van de vluchtelingen die door Wit-Rusland over de grens werden gekieperd en daar nu nog steeds als speelbal worden misbruikt. Push-backs – eveneens tegen elk mensenrecht in – zijn gemeen(maar niet-)goed in Polen en Griekenland, dank zij diezelfde Europese leiders die zich nu wel (en terecht) druk maken over de gevluchte Oekraïners. Ook Hongarije vangt Oekraïnse vluchtelingen op, maar zijn hun hekken en muren tegen Aziatische vluchtelingen weg? Worden die vluchtelingen nog steeds achtervolgd met honden en hardhandige politieagenten?

 

Centrale vraag: zijn vluchtelingen uit Afghanistan, Syrië, Ethiopië, Irak en Eritrea minder mens? En waarom worden Afrikaanse mensen (deels studenten) uit Oekraïne uit de treinen gehaald en in Polen geweerd?

Racisme en discriminatie door de overheid is dus toegestaan in Europa en hun leiders blijven maar hameren op de Europese waarden? Glijden met Poetin, vluchtheuvel of tegenpool.

 

Zij hebben een voorbeeldfunctie. ‘Wir schaffen das’ was geen loze kreet van de Duitse mevrouw Merkel, en ook de Canadese premier Trudeau heette vluchtelingen in 2015 welkom. En het volk ondersteunde dat. Pas later werd in Duitsland – net als in Nederland – het (mogelijke) verlies van stemmen aan extreemrechts te link(s) dus moest mevrouw Merkel het roer omgooien.

Zo hebben de Europese leiders hun steun gegeven aan de opvang van Oekraïners en het volk doet (weer) mee. Kom dan op, Europese leiders, er zijn ook andere vluchtelingen die recht op hulp en asiel hebben nadat zij de verschrikkelijkste dingen hebben meegemaakt! Glijden met Poetin, vluchtheuvel of tegenpool

Tags: , ,
Previous Post
Defensief poetin
algemeen De Biechtstoel Economie foute buitenlanders Guus spuugt Politiek

Defensief glijden met Poetin

Next Post
17936938-9DC7-4A17-8E20-8D5BC4388CD7
De Biechtstoel Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Uw stem verloren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.