paus

Homoseksualiteit is een westerse uitvinding

Homoseksualiteit is een westerse uitvinding

Veel Ghanezen vinden dat. Ik dacht altijd dat het een Belgische uitvinding was, omdat de meeste uitvinders uit België komen. De flexibele uitlaatriem zag ik als eerste in België.
Zal er een Ghanese paus komen? Is hij tegen het homohuwelijk? Wat vindt hij van Moslims? Gezien de spirituele cultuur van de Ghanezen heb ik er weinig vertrouwen in dat we kunnen rekenen op een moderne paus. Geen rapper die samen met vies ventje verhaalt over het Vaticaan en de pil. Eigenlijk kunnen ze maar beter geen paus kiezen. Denkt u echt dat die gekozen wordt? Ik geef u op een briefje dat die allang bekend is en dat de witte rook ook al besteld is.
Willen wij wel een donkere paus? Nee, maar ook geen blanke of gele. Laat het maar even zitten, de paus is net zo overbodig als het koningshuis. Ze kosten alleen maar geld en er komt alleen maar onzin uit. Ik kan me niet voorstellen dat “onze” God en lieve heer zou kiezen voor een paus. Hij zou kiezen voor een martelaar die meegaat in zijn tijd en wat hem betreft best een vrouw mag zijn. Hij zou geen verklede pop willen zien die zich laat rondrijden in een pausmobiel. De paus is dienaar en niet een veel verdienaar.
De katholieken willen hun paus, hun paus die niets heeft gedaan om de ratten uit hun ambt te zetten. De paus als zetbaas van een ongelooflijk “zieke” ethiek.
Geloof is hard nodig maar het toneelstuk van de paus geeft ongeloof en is ongepast. De paus moet wat mij betreft een bindende factor zijn voor het echte leven in deze tijd en niet overkomen als een soort van God uit een ver verleden.
Waarom willen homo’s eigenlijk trouwen? Het huwelijk blijkt vaak te mislukken en voor een hoop ellende te zorgen. Het gaat niet om homo’s en het gaat ook niet om trouwen, het gaat gewoon om mensen. Tenslotte is de paus ook maar een mens en veegt die zijn gat ook gewoon af met wc papier. Ik verzeker u dat wat er door de paus wordt afgescheiden niet wezenlijk verschilt met uw afscheiding. Er zit geen goud randje omheen er zit wel een luchtje aan.
Het lijkt zo makkelijk om af te geven op een persoon dan wel instituut die zich niet kan verdedigen? Dat is waar en ik zal het ook nooit meer doen, want iedereen krijgt het respect dat hij of zij verdient. Maar toch vraag ik me af waarom de katholieke gemeenschap niet zelf haar Paus mag kiezen. U ziet het Paus ineens met een hoofdletter.

Tags: , , ,
Previous Post

LIEDEKERKE – Dertiende editie van Start To Run

Next Post

Zo'n 65.000 mensen hebben zeldzame ziekte in België

Comments

  1. Pingback: Limburgse openbaarheid op zwart

Comments are closed.