01A2A1BD-8251-4A4F-B8A4-F9920EBE834F

Je bent jong en je Wildt wat

Je bent jong en je Wildt wat

 

Je bent jong en je Wildt wat.

 

Wordt dat het werkwoord van 2022, wilden (wild doen)? Of wordt het kaarssteken? En hoe jong mag je zijn om van een jeugdzonde te praten?

 

In elk geval was het commercieel entertainment ten top. Iedereen moest breed(beeld)uit lachen na de vrolijk gebrachte bekentenis van de heer Johan Derksen. Hij had weer de lachers op zijn hand. Eerst trots vertellen dat het om een kaars in een bewusteloze vrouw steken gaat, een dag later was het alleen een kaars tussen haar benen geplaatst. Teveel crême dement gedronken, heer Derksen? Werd hij meegesleept door de lachers om het stoere verhaal aan te dikken? En hoezo maak je je kwetsbaar, zoals de heer Derksen aangeeft, door te zeggen dat je een bewusteloze vrouw meer dan kwetsbaar maakt door dit onverantwoordelijke handelen? Je bent jong en je Wildt wat.

En het een jeugdzonde noemen als je dat op je 24e doet, is een misplaatste vergoelijking van een zeer oudere jongere, zullen we dan maar zeggen. Het gros van de 24-jarige Nederlanders deed en doet dat niet, geachte heer Derksen!

 

Ondanks dat er excuses van de heer Derksen werden aangekondigd door de programmamakers van Talpa, kwamen die er niet. Maar door zichzelf in de slachtofferrol te plaatsen van wokers en cancelaars maakt hij zijn verantwoordelijkheid niet kleiner. Hoe zou u het zelf hebben ervaren, mijnheer Derksen, om met een kaars in uw uitlaat wakker te worden na een dronken nacht? Denkt u dan ook ‘Ach, een jeugdzonde van een paar vrolijke vrouwen’?

 

Maar hoe kon het zover komen? Het maakte niet uit of het programma Voetbal Inside, Veronica Inside tot Vandaag Inside ging heten. En of de omroep Veronica of RTL of SBS of Talpa of welke andere naam dan ook de uitzendingen binnenhaalden om kijkcijfers te vergroten, ze zijn allemaal verantwoordelijk voor deze uitglijder en de voorgaande scheve schaatsen van de narcistische herenclub van de heren Genet, Van der Gijp en Derksen, die zo graag hun eigen stem hoorden. Voetbal was geen sport voor homo´s (2013), voetbalclubs gaan naar de klote doordat Marokkaanse spelers de overhand krijgen (2016), etc. Homofoob, racistisch en seksistisch? Moet dat maar allemaal kunnen bij entertainment?

 

Dan weet je als omroep en zeker het huidige Talpa wat voor bedorven vlees je in de kuip hebt. En Talpa wachtte met zijn verontwaardiging tot de kijkcijfers van 600.000 op de bekentenisavond naar 900.000 op de volgende, aangekondigde excusesavond waren gestegen (die buit was dus binnen). Talpa vond dat de heer Derksen nu over een toelaatbare grens was gegaan. Net als de heer Derksen niets zou menen van excuses, meent ook Talpa en diens eigenaar, de heer De Mol, er geen sikkepit van. En hetzelfde geldt voor de zich inmiddels terugtrekkende sponsors Lotto en Stella. Alles draait om geld en als hij echt verontwaardigd was geweest, dan had de heer De Mol dit programma en deze zogenaamde heren allang uit zijn tv-programma-aanbod geknikkerd. Je bent jong en je Wildt wat

 

En dan de gasten, die zijn geen haar beter. Ook zij wisten met wie ze in gesprek gingen. En dat geldt nog meer voor al die vaste gasten, die graag een graantje meepikten van hun bekendheidsverhogende deelname aan dit onderbuikprogramma, waarin alle betrokkenen enig besef van zelfreinigend en zelfreflectief vermogen misten en missen. Leve de populistische praatjes van deze heren.

 

We kennen het woord des-informatie en zo zijn deze heren des-kundigen in dit programma. Of moeten we hun onzin als vrije meningsuiting beschouwen? Het programma zou ophouden te bestaan. Maar alsof er niets aan de hand is geweest voor de (eerst) verontwaardigde Talpa, de programmamakers en -deelnemers, zijn deze heren (?) weer terug op de buis. Leven seksisme, racisme en homofobie!

 

De Engelsen hebben daar de zegswijze voor Too little, too late!

 

De heren Genet, Van der Gijp, Derksen en De Mol missen een Voice Inside, anders hadden we nooit een programma Vandaag Intriest gezien.

Previous Post
59448C04-FFBE-475E-B10C-71FE1FDA2D25
algemeen Economie featured Guus spuugt Politiek

Referendom of niet

Next Post
FCE0B37C-6FA8-4F34-9506-5C36ADE1A1EC
algemeen Economie featured foute buitenlanders foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Leve het WK in Qatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.