44F1EDF2-79C5-400A-B902-20B94E0139A4

Jettelijke boeren

Jettelijke boeren

Jettelijke boeren

De vijf boeren, die ’s avonds laat bij de heer Rob Jetten (voorzitter 2e kamerfractie D66) aan de voordeur stonden met een voedselpakket, hadden er ongetwijfeld geen slechte bedoelingen mee.

Maar om een bekende politicus – al dan niet besmet – zo laat op de avond te bezoeken op zijn huisadres is niet netjes. En zeker het etiket van Farmers Defence Force is geen garantie voor rust. Zij hebben vaker laten zien dat zij niet altijd even vreedzaam zijn. Dus of deze actie alleen ‘vreetzaam’ bedoeld is, blijft dan afwachten. Jettelijke boeren .

 

Zonder volledig te zijn: provinciehuisdeur vernielen met een trekker, meermalen wegen en verdeelcentrales van supermarkten blokkeren, vergelijking van de positie van boeren met de Jodenvervolgingen in de 2e wereldoorlog, een doodskist met de naam van de heer Jetten erop. Hele ludieke acties dus! Om je te bescheuren. Dubbel liggen van het lachen.

 

En dat in een tijd dat politici – mild geformuleerd – nogal eens lastig worden gevallen door te opdringerige en verbaal agressieve burgers, omdat zij vaak verhaal willen halen zonder op zijn minst goed geïnformeerd te zijn. De heer Jetten wordt al zeer ‘ludiek’ benaderd omdat hij homo is, dus moet hij de vreselijkste berichten en verwensingen via social media ontvangen. Niet dat hij de enige is.

Het moet allemaal maar kunnen en natuurlijk onder de noemer van ‘mijn’ vrije meningsuiting.

 

Hoe terecht de protesten van de boeren naar de inhoud ook kunnen zijn, door hun over-agressieve protesten en dito acties, verdwijnt dat helemaal naar de achtergrond. En dat is dus hun eigen ludieke schuld.

 

Het wordt tijd dat de boeren met hun Farmers Defence Force eens beter nadenken over hun wijze van actie voeren, want na alle negatieve acties naar anderen kun je niet opeens doen alsof dat nooit gebeurd is. Jettelijke boeren .

 

Dus keur die extreme acties af en ga weer terug naar de inhoud van jullie protest. Geen vernielingen, geen blokkades, geen verkeerde vergelijkingen meer.

En wat die inhoud betreft: doe dat stap voor stap. Begin bijvoorbeeld bij die extreem lage prijzen in de supermarkten. Maak bekend hoe dit werkt en negatief uitpakt, noem welke supermarktketens de laagste prijzen bieden aan boeren, in vergelijking met waarvoor het voor de consument in de winkels ligt. Dan geef je inzicht in wat het mechanisme is.

 

Leg daarvoor eens je oor te luisteren bij ‘Wakker Dier’, kijk hoe zij supermarkten hebben weten te veranderen in diervriendelijke(r) voeding, zonder ook maar één keer een weg te hebben geblokkeerd. En naar de inhoud van hún acties zouden de boeren juist hartstikke goed met hen samen kunnen werken om voor meer diervriendelijke voeding te zorgen. Samen sta je sterker.

 

Samengevat: beter je leven en dat van je dieren. Positieve acties naar de consumenten leveren meer op dan het lastigvallen van een politicus thuis. En als je zelf ook kijkt naar hoe je stikstofuitstoot kunt verminderen en daarmee een gericht plan neerlegt bij de overheid, krijg je daar ook van de burgers de handen voor op elkaar. Kijk maar naar de leraren en zorgmedewerkers. Dan pas boer je goed. Met geluid, maar zonder last!

Tags: , , ,
Previous Post
F846BF1C-7407-431F-8F01-147C4F42BD5C
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Wat invloed doet voor Forum

Next Post
C9C81FB5-D33B-4AC3-96B6-51EA585B462D
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

De ouwetjes doen het niet best meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.