6536D4F4-F231-4EF2-BADA-BC38D95443D1

Moet de minister van J&V opstappen

Moet de minister van J&V opstappen

Moet de minister van J&V opstappen

Het parlement heeft gesproken en minister Grapperhaus mag blijven. Zelfs een ‘motie van afkeuring’ haalde het niet.

Hij had degenen die de veiligheidsregels tegen corona aan hun laars lapten, eerder ‘aso’s’ genoemd, maar bleek geen haar (sorry!) beter toen het om zijn eigen huwelijk ging. Het heeft hem een onvergetelijke huwelijksdag opgeleverd, maar dan wel in negatieve zin. En ondanks dat ik hem en zijn echtgenote een prachtig en liefdevol leven samen wens en gun, is zijn  ministerschap toch wel ernstig beschadigd.

Dat politici en bestuurders vanuit enige afstandelijkheid met een blijvende minister kunnen leven, vind ik niet verbazend. De beschadiging kan politiek het nodige opleveren. Maar voor de BOA’s (Bijzonder OpsporingsAmbtenaren) en politieagenten is het aanblijven van deze minister hun grootste ontkenning.

Waarom? Welnu, deze wetshandhavers krijgen bij hun uitvoeringstaken, zoals waarschuwingen tot boetes, de meest verschrikkelijke verwensingen, of zelfs erger, naar hun hoofd. En dat wordt thans – in onze onderhandelingssamenleving – begrijpelijk versterkt door als gewaarschuwde of beboete burger te schermen met het onverantwoordelijke gedrag van degene die deze wetsregels heeft bepaald en door deze handhavers laat uitvoeren, te weten onze gewaardeerde minister van Justitie en Veiligheid.

Voorts woedt er een discussie om de BOA’s van betere beschermings- of handhavingsmiddelen te voorzien, juist vanwege het feit dat zij zo belaagd worden in hun werk, zowel door individuen als groepen.

Daar waar publieke medewerkers (handhavers, brandweer- en ambulance-medewerkers) al vaker in hun werk worden belemmerd (zeer zacht uitgedrukt), zal dit ministeriële (wan)gedrag niet bijdragen aan het tegengaan daarvan.

Als jíj je vergist een boete van € 390,- met gratis strafbladbonus erbij (dubbel voordeel) en degene die dit bedacht heeft, gaat volkomen vrijuit: geen boete en geen strafblad. Zo’n minister verdient geen vertrouwen en zal bij alles wat hij doet, zich niet vrijuit kunnen uitspreken en bewegen, omdat hij zich in extreme zin van zijn inconsequente kant heeft laten zien. Moet de minister van J&V opstappen

Dat hij tweemaal zo’n boetebedrag, voor hemzelf en zijn nieuwbakken echtgenote, heeft overgemaakt aan het Rode Kruis, stelt niets voor ten opzichte van boetes met strafbladaantekeningen voor de burgers.

Denk maar aan de kinderen die hun (schoon)ouders verrasten door met gebak voor de deur te staan. Vanwege de coronamaatregelen besloten de ouders niet binnen te blijven maar buiten op een bankje te gaan zitten en daarnaast twee krukjes op anderhalve meter afstand. Een boete van totaal € 1600,- werd hen opgelegd, niet vanwege de anderhalve meter, maar vanwege ‘samenscholing’.

En de politici in de 2e Kamer zien hun kans weer eens schoon door een eerder niet binnengehaalde buit (geen strafblad) aan de orde te stellen. Jij, minister, mag blijven als je dat strafblad eraf haalt. En zo geschiedde dat de minister er naar gaat kijken, maar zich echt niet kan permitteren om met lege handen naar de kamer terug te gaan. Een overtredende minister die wél zonder strafblad verder kan. De afstand tussen politici en bestuurders enerzijds en de burgers anderzijds is hiermee weer verder vergroot. Moet de minister van J&V opstappen

Dit ministerie wordt nu ook wel grappend(haus): Klassenjustitie & Vuiligheid genoemd!

Ferd-orie nog aan toe!

Tags: , , , ,
Previous Post
ABB975B1-5C3F-42F9-BBA3-182DD73468CA
algemeen Economie featured Gezondheid Guus spuugt Politiek

Chinezen als werkwoord of bevolkingsgroep

Next Post
A522A5CB-EA76-4726-B31D-032062C16C5B
algemeen Economie featured foute nederlanders Politiek Rets kletst Rets vertelt

Wat moet ik met jou en met al die anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.