D9BE95B4-539B-4353-BC28-72E181D0B2CF

Nieuwe wet dieren

Nieuwe wet dieren

Nieuwe wet dieren

De Partij voor de Dieren heeft een wijziging van de Wet Dieren voorgesteld, die nu is aangenomen door Tweede en Eerste Kamer, waarbij de kern is dat het dierenwelzijn wordt verbeterd. Dat wordt onder andere gedaan door bepalingen dat dieren geen pijn mag worden gedaan en dat dieren niet onnodig (wat is dat?) beperkt mogen worden in hun natuurlijke gedrag en behoeften (dus vergeet de hondendrollenzakjes maar en laat ze poepen waar ze willen). Dat geldt nu nog niet maar vanaf 2023. Dus we hebben nog even tijd voordat een heleboel dierendingen niet meer mogen.

Primair is de wetswijziging gericht tegen het dierenleed in de intensieve veehouderij, maar vanaf het begin – toen de D66-landbouwminister Brinkhorst twintig jaar geleden begon met pogingen daartoe – was dat nog niet gelukt (hè hè).

Vraag is echter nu hoe ver deze wet gaat of mag gaan? Vallen gezelschapsdieren nu ook onder deze wet? Of zoals het gewaardeerde SGP-kamerlid Bisschop (wat een naam voor een gereformeerde) het verwoordde: ‘Is de minister het met mij eens dat het niet zo ver moet gaan dat honden niet meer aangelijnd mogen worden?’ De minister gaat dit nog bekijken en dat is veelzeggend.

Even concreet. Vissen niet meer in te kleine kommen, dus relatie omvang vis ten opzichte van omvang aquarium in een bepaalde verhouding. Maar ja, vissen vangen is natuurlijk verboden, immers je haalt ze uit hun natuurlijke behoefte plus gedrag en doet ze pijn met zo’n haakje in hun bek. Dus vangen wordt een probleem, laat staan eten.

En koeien mogen gewoon gemolken worden? Hoe onnatuurlijk is het dat we koeien zo manipuleren dat ze steeds meer melk gaan geven in plaats van alleen maar na hun bevalling voor hun jong. Dus hoeven koeien zich niet meer stierlijk te vervelen. Kistkalveren wordt een verboden woord. En bijvoeren (bijvoorbeeld in de Oostvaardersplassen) is ook onnatuurlijk gedrag. En voortaan alleen grasgevoerd. Over het erbarmelijke vervoer van vee zijn we dan snel uitgepraat, kan niet meer!

De slacht moet natuurlijk ook een definitieve halt worden toegeroepen, want dat is niet tegemoetkomen aan het natuurlijke gedrag van vee. Vee moet een natuurlijke dood ervaren.

Kortom de hele vis- en vleesindustrie zou ons allen hiermee in één keer omturnen tot veganistische en vitamine B-12-slikkende (her)kauwers.

Nu zijn dieren in het circus al verboden, maar wat doen we met de dierentuinen? Vrijlaten al die dieren? Of terugbrengen naar hun oorspronkelijke habitat in landen elders? En die reuzepanda’s gaan terug naar het land van premier Xi Jingpin maar dan wel onder de voorwaarde dat hij ze niet in werkkampen stopt om ze een Chinese heropvoeding te geven.

O ja, er bestaan dan natuurlijk geen bedreigde diersoorten meer, want bedreigen is uit den boze. Alle dieren zijn beschermd.

Zilverrug Bokito moet de ruimte krijgen om uit zijn verblijf te ontsnappen.

Mannelijke konijnen moeten hun rammelaar onbeperkt in de vrouwtjes konijnen kunnen laten trillen tot ze er bij neervallen (en die vrouwtjes ook).

Muggen mogen onbegrensd blijven ziften tot we helemaal lek geprikt zijn. Bijen horen erbij, wespen krijgen gespen. Krokodillen moeten wie zij maar willen kunnen villen. Hanen mag je niet meer kanen en kippen mag je niet meer strippen.

Slangen moeten dus ook hun behoeften en gedrag ruimte kunnen geven. Dus bijt verblijd en grif met gif.

Kooien voor onder andere vogels worden afgeschaft, dus parkeer parkieten in alle vrijheid. En het worden weer allemaal karpers (in plaats van kooikarpers). Houtduiven hebben geen FSC-keurmerk meer nodig. Wilde varkens zwijnen er doorheen. En geen sterilisatie meer van hond of kat en zeg maar ‘de ballen’ tegen gedwongen castratie van uw mannelijke huisdier.

Het is bij de beesten af!

Tags: ,
Previous Post
Wilderstuigje
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Wilderstuigje

Next Post
481346EC-E29F-444E-A6A2-7B953ECFC8E4
algemeen Economie featured foute buitenlanders foute nederlanders Guus spuugt Politiek Uncategorized

Wereldbeeld(mis)vorming