19E296B4-B1E7-4C9D-91D7-6456391EBEEC

Ruttes goede daad

Ruttes goede daad

Ruttes goede daad

Vaak heb ik kritiek op onze demissionaire minister-president Rutte, maar zoals hij tegen Hongarije tekeer ging over die wet, die voorlichting op scholen over wat lhbti+ is verbiedt, geweldig gedaan! Hij vond op die EU-top van vorige maand dat Hongarije niet in de EU thuishoort. Maar ja, hij weet dat je ze er ook niet uitkrijgt. Is het dan makkelijk om zo’n uitspraak te doen? Eh, nogal. Hongarije gaat die EU-subsidiekip met die Gouden Eieren echt niet wegdoen, dus als ze zelf er niet uitgaan (denk aan alle gedoe met de Brexit) dan rest alleen een unaniem besluit van alle andere EU-landen. En we weten dat Polen nou ook niet een bepaald vriendelijk land is voor mensen met een andere seksuele geaardheid dan (h)echt hetero. Daar hoor je de heer Rutte dan weer niet zo uitgesproken over.

 

Trouwens, in Tbilisi, hoofdstad van Georgië, zou de Pride-mars worden gehouden, ware het niet dat tegenstanders het kantoor van de Pride-organisatie bestormden en, zoals we op de televisie konden zien, langs de gevel en balkons omhoog klommen en flink binnen hebben huisgehouden. De autoriteiten hebben kennelijk de bestormers hun gang laten gaan. De Georgische minister van binnenlandse zaken heeft gezegd dat hij de bestorming laat onderzoeken (?!). Ook veel journalisten zijn aangevallen en verwond. Zelfs een cameraman is hierdoor overleden. Jammer dat we de heer Rutte daar nog niet heel verontwaardigd over hebben gehoord, maar toch minstens vergelijkbaar. O nee, Georgië is geen EU-land, vandaar! Ruttes goede daad

 

Maar ik wil nog een stapje verder gaan. We kennen die Turkije-EU-deal waarmee we (Rutte II) vluchtelingen niet hoeven toe te laten tot de EU-landen, terwijl deze landen het vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties (1951) daarmee kunnen omzeilen. Als Turkije namelijk die vluchtelingen niet hun land laten verlaten, komen ze niet de EU binnen en hoeven we ze niet als vluchteling te behandelen.

Inmiddels doen we dat ook met Libië. En wat is het effect? Op de Griekse eilanden creperen vluchtelingen, die daar vast zitten in meer dan erbarmelijke omstandigheden. Maar daar zegt de heer Rutte van dat het een probleem van Griekenland is. En dus zeker geen vluchtelingen overnemen in ons volle kikkerlandje. En in EU-verband heb ik de heer Rutte ook evenmin horen protesteren tegen de zogenoemde push-backs. Dat is het terugsturen van vluchtelingenboten naar Turkije (door Griekenland) of naar Libië, ook onder EU-vlag en soms met behulp van de EU-organisatie Frontex (grensbewaking). Terug in Libië worden die vluchtelingen mishandeld, tewerkgesteld tot zelfs misbruikt. Nee, dan maar liever laten ronddobberen op de Middellandse Zee tot ze verdrinken? Wat kunnen we toch trots zijn op onze premier Rutte! Ruttes goede daad

 

O ja, nog iets anders. In Nederland zijn een aantal Soedanese vluchtelingen, waarvan de regering weet dat zij hier in Nederland gevolgd en geïntimideerd werden door de beruchte Soedanese inlichtingen- en veiligheidsdienst, NISS. De Nederlandse regering wist dat drie ambassademedewerkers van Soedan voor deze NISS werkten en heeft hen verzocht te vertrekken. Dezelfde heer Rutte heeft de discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris, om in bijzondere omstandigheden toch een verblijfsvergunning te verlenen, in 2019 afgeschaft. Soedan werd als veilig land betiteld, tegen alle omgekeerde bewijzen in. Dus werden en worden er al meerdere jaren oppositieleden uit Soedan teruggestuurd ondanks dat er meerdere getuigenissen zijn van marteling bij terugkeer in Soedan. Hoe goed bent u dan bezig, geachte heer Rutte, of heeft u hier geen actieve herinnering aan?

 

Het is dus volkomen terecht dat u tegen een meer dan controversiële wet in Hongarije te hoop loopt, maar ik hoor u te weinig over de vluchtelingen die verdrinken of creperen in kampen, dan wel teruggestuurd zijn door uw regering om vervolgens het zeer grote risico op foltering te lopen.

 

Hoe serieus moet ik uw gehamer op EU-waarden naar Hongarije en Polen en uw daaruit voortvloeiende protest tegen een wet nemen, als u directe mensenrechtenschendingen voor lief neemt en kennelijk als acceptabel beschouwt zonder enig protest tot zelfs met uw instemming als regeringleider van een EU-land?

auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
64E0DBD7-6C70-4B46-822B-8A0C05EF5C1D
algemeen featured foute nederlanders Gezondheid Politiek Rets kletst

Denk niet geel denk niet rood

Next Post
690C0DB9-400B-42CA-ADEE-20491BCE65CF
algemeen featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt

Engel-bewaarder of -waarheid of -waanzin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.