Omvolking

Theorie om het volk zuiver te houden

Theorie om het volk zuiver te houden

Theorie om het volk zuiver te houden

De zogenoemde ‘omvolkingstheorie’ is niet nieuw. Meerderen hebben zich er over gebogen en deze theorie uitgewerkt of aangehaald. Denk daarbij aan de heer Renaud Camus, die met zijn ‘De Grote Vervanging’ furore maakte en maakt. Dat heeft ook geïnspireerd tot aanslagen, waaronder die recente van de 18-jarige heer Payton Gendron, die in de zwarte wijk Buffalo (New York) tien mensen vermoordde. Theorie om het volk zuiver te houden

 

Ook de heer Baudet van FvD (Forum voor Democratie) bedient zich vanaf 2017 van deze theorie om de veronderstelde resultaten van omvolking in de praktijk een halt toe te roepen. Alleen noemde hij het een ‘homeopathische verdunning’ van de Nederlandse bevolking, anders gezegd door de toevloed en toename van niet-Nederlandse burgers gaat de witte Nederlander en diens cultuur het onderspit delven. Islamieten zijn een daarbij in het oog springende groep.

 

Ook de PVV (Partij voor de Vrijheid) van de heer Wilders onderschrijft deze omvolkingstheorie. Hij is de eerste geweest die zich openlijk tegen de Islam keerde, vindt het geen godsdienst (dus geen godsdienstdiscriminatie volgens de Grondwet), propageert minder minder Marokkanen, wil een ‘kopvoddentax’ en zo scheldt hij maar door voor ieder die het wil horen en het met hem eens is. Overigens is hij ook tegen andere groepen: denk aan het Polenmeldpunt van enkele jaren geleden.

 

De van FvD afgesplitste JA21 van de heer Joost Eerdmans en mevrouw Annabel Nanninga noemen het niet ‘omvolking’, maar onderschrijven dezelfde standpunten en passen dezelfde gedachtegang toe.

 

Een nieuwe ster aan het mediafirmament is de omroep ‘Ongehoord Nederland’ van de heer Arnold Karskens, en dat zij ongehoorde televisie maken is duidelijk. Door een omissie in de wetgeving kon zijn aanvraag voor zendtijd niet (op inhoudelijke gronden) geweigerd worden. En zo gebeurde het dat de Belgische politicus, de heer Filip de Winter, bekend van de N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie) en Vlaams Blok/Vlaams Belang, bij Ongehoord Nederland alle ruimte kreeg om zonder enig weerwoord reclame te maken voor die omvolkingstheorie, eveneens om de praktijk in de omgekeerde richting om te buigen. Theorie om het volk zuiver te houden

 

Dat komt neer op het ontkennen van artikel 1 van de Grondwet, te weten dat er niet mag worden gediscrimineerd naar godsdienst, ras, etc. (‘…op welke grond dan ook…’). Toch mogen zij onder de noemer van de ‘vrije meningsuiting’ hun ontkennende gedachtekwaad ventileren overal waar zij maar willen.

 

En wat is het effect? Het ‘volk’ neemt die ideeën over en voelt zich geruggesteund in hun uitingen, eerst verbaal maar in toenemende mate als eigen rechter ook fysiek. De door de heer Trump destijds geïnitieerde bestorming van het Capitool is wel het duidelijkste voorbeeld van de geweld(ige)sinvloed van uitspraken.

 

Daarmee neemt de discriminatie van niet-Nederlanders, en met name Islamieten, steeds openlijker toe. Deze bevolkingsgroep komt steeds meer in de verdomhoek, en de overheid heeft hier natuurlijk driftig aan meegewerkt tot zelfs een forse aanzet toe gegeven in de verrechtsing van vooral de VVD (o.a. toeslagenaffaire). En ook nu nog geeft de politiek nauwelijks signalen af om die negatieve bejegening om te keren naar een betere integratie. Dus zeggen zij dat de integratie mislukt is. Zo kan het ook verkocht worden, als je niet bereid bent het integratieproces te stimuleren en in goede banen te leiden.

 

Eigenlijk gek van de heren Wilders, Baudet, DeWinter en al die gelijkgestemde politici binnen en buiten Nederland. Als die complottheorie van de omvolking verondersteld wordt werkelijkheid te worden, dan is daar dus niets tegen te doen. Terugsturen van Nederlanders, ook met een niet-Nederlandse oorsprong of achtergrond, gaat simpelweg niet. Zelfs een selectieve aanpassing van het discriminatieverbod in de Grondwet gaat niet de door hen gewenste praktijk opleveren. Dat betekent dat je je beter kunt aanpassen en alles op alles zetten om die integratie te laten slagen. Daarmee voorkom je – als hun theorie praktijk zou worden – dat je straks het veronderstelde onderspit zou moeten delven. Dus creëer een vruchtbare voedingsbodem voor een geslaagde integratie (in plaats van discriminatie en uitsluiting) en het behoud van een gevarieerd cultuurpatroon van zowel de unieke kunst, de zeer smakelijke buitenlandse keuken (zoals geslaagde restaurants aantonen) en de bijzondere godsdienstige feesten. Het kan zo mooi zijn als je je ogen opent. En het resultaat: Iedereen blij!

 

auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
035B120C-A8D0-4B4F-B546-921637CA0074
Uncategorized

Boerenbedrog

Next Post
59448C04-FFBE-475E-B10C-71FE1FDA2D25
algemeen Economie featured Guus spuugt Politiek

Referendom of niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.