Thierry Baudet is erbij

Thierry Baudet is erbij

Thierry Baudet is erbij

Thierry Baudet is erbij

 

Hieronder de tweet van de heer Baudet, voorzitter van Forum voor Democratie:

 

 

 

 

 

 

 

De Nederlandse Spoorwegen haastte zich om deze uitspraak te bestrijden. Het ging om controleurs in burger die om de vervoersbewijzen van deze dames vroegen. De vrouwen geloofden dat niet tot zij zich legitimeerde met een agent erbij. Eind goed, al goed?!

 

Toch kun je je het nodige afvragen bij dit nieuws:

  • De NS vermeldt niet of het Marokkaanse controleurs waren. Dus kan de heer Baudet nog steeds gelijk hebben, denk ik dan als kinderlijk naïeve Nederlander. Maar dan nog: Marokkanen die hun gewone werk uitvoeren.
  • Wat opvalt is dat het woord ‘Nederlanders’ met een hoofdletter wordt geschreven en het woord ‘Marokkanen’ met een kleine letter. Daar lijkt iets te worden uitgedrukt!
  • Is het vragen om een vervoersbewijs te tonen ‘ernstig lastig vallen’? Misschien is het ‘lastig’ dat zij zich niet direct en vooraf hebben gelegitimeerd met een agent erbij, dan wel dat zij geen uniform droegen.
  • Een stapje verder. Het gaat om twee dierbare vriendinnen en gezien het vrouwbeeld van de heer Baudet (als ze ‘nee’ zeggen, bedoelen ze ‘ja’ …) is hier waarschijnlijk ook een omkering van toepassing. Dus ging het niet om Marokkanen en zijn ze niet ernstig lastiggevallen.
  • En waarom is aangifte ‘natuurlijk volstrekt zinloos’? Aangifte is altijd zinvol. Het is jammer dat de dierbare vriendinnen geen aangifte hebben gedaan.
  • De andere zinnen dienen kennelijk om zijn standpunt te versterken, maar lijkt impliciet te doelen op die Marokkanen ‘met een kleine letter’ en dat degenen die Marokkaanse controleurs/mensen wel accepteren ‘lief’, maar ‘kinderlijk naïeve Nederlanders’ zijn die ‘politiek correct gelul’ uitkramen en ondanks dat het land zouden moeten redden.

 

Deze tweet is van vrijdagavond en de heer Baudet evenals Forum voor Democratie zijn daarna niet bereikbaar voor commentaar, op zich niets nieuws. Maar eindelijk maandagmiddag komt er een aangepast bericht. De heer Baudet zou ‘te streng en te stevig’ zijn geweest in zijn uitspraken en ‘te haastig in een bredere politieke context hebben getrokken’. Echter geen excuses, want nu blijken de dames slachtoffer van ‘intimidatie’, ‘meermalen en openlijk’ geconfronteerd ‘met wapengerei’, etc. Wederom door NS, politie en getuigen weersproken. Thierry Baudet is erbij.

Samengevat: de heer Baudet heeft feitelijk ongelijk, maar zal dat – zoals bekend – nooit toegeven. Hij geeft toe dat hij tegen Marokkanen is; m.i. discriminatie volgens artikel 1 van de grondwet. Als hij eerder zegt ‘wie checkt de factcheckers’, dan was hij toen ook ‘te streng, te stevig, te haastig’ want hij verspreid – ook niets nieuw – nepnieuws, ook wel aangeduid als ‘politiek incorrect gelul’.

Conclusie: de heer Baudet was er niet bij toen het gebeurde, maar – in spreekwoordelijke zin – is hij er wel degelijk bij!

 

Oja, nog iets volkomen terzijdens: het Franse woord ‘Baudet’ betekent in het Nederlands ‘ezel’. Thierry Baudet is erbij.

Thierry Baudet is erbij
Thierry Baudet is erbij
Tags: , ,
Previous Post
52D8EF69-5DA3-429E-A1AB-D32A1F7A7837
algemeen featured Politiek

Excuses premier Rutte

Next Post
62AAE7F6-EAD5-455D-9E92-138DCB0BD19D
algemeen Economie featured Guus spuugt

Geeft de Brexit een verenigd koninkrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.