Rijkswaterstaat

Verkeersafleiding in Nederland

Verkeersafleiding in Nederland

Verkeersafleiding in Nederland

 

Voor wie het nog niet wist: de boeren protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Naast de bedreigingen aan het (woon)adres van politici en bestuurders wordt dit ook gedaan door de Nederlandse vlag ondersteboven te hangen aan bruggen, viaducten en lichtmasten langs de weg. Nieuw is dat niet, want dit werd al eerder gedaan door demonstranten tegen alle of een deel van de coronamaatregelen (o.a. vaccinatie, lockdown, avondklok). Verkeersafleiding in Nederland.

 

Nu heeft Rijkswaterstaat bekend gemaakt dat zij deze demonstratieve uiting weg gaat halen, omdat deze vlaggen tot onveiligheid van automobilisten kan leiden, omdat zij, naast wellicht vallende vlaggen, er ook door worden afgeleid.

 

In het ‘Gesprek met de minister-president’ op vrijdag 15 juli 2022 vroeg Xander van der Wulp aan premier Rutte hoe hij tegen die omgekeerde vlaggen aankeek, waarop de heer Rutte aangaf dat hij dit ziet als een protestuiting van de boeren die hij zal ‘respecteren’.

 

Geen enkele koppeling werd gemaakt tussen de bekendmaking – op dezelfde dag – van Rijkswaterstaat en de uitspraak van onze premier. Op zich is die tegenspraak niet zorgwekkend. Maar het ‘respect’ voor de boeren is dus al (opnieuw) over.

 

Zorgwekkender is de argumentatie van Rijkswaterstaat over de ‘afleiding’ van de automobilist en de daarmee in het geding zijnde veiligheid, terwijl langs de grote weg de kleurige en bewegende reclamematrixborden in grootte concurrerende en toenemend aantal ¬†al jaren gemeengoed en gemeen goed zijn. Verkeersafleiding in Nederland.

 

Bevorder de verkeersveiligheid door deze reclames dan ook langs de weg weg te halen. Of vermeld erbij ‘deze reclamevuiligheid wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat’.

Tags: , ,
Previous Post
Boerenprotest
algemeen artikelen Economie featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt

Boerenprotest vooruit met de geit

Next Post
Grijp de kassa belazer de massa
algemeen Armoede Economie featured Uncategorized

Betrouwbare politiek, politici en overheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.