09439266-89B8-484E-A141-F2287C44E4BE

Viruswaanzin of waanzinvirus u mag het zeggen

Viruswaanzin of waanzinvirus

Viruswaanzin of waanzinvirus

De stichting Viruswaanzin pleit voor de complete afschaffing van alle coronamaatregelen die de overheid heeft genomen. De mensen achter deze stichting zijn Willem Engel, een in Leiden afgestudeerd bio-farmaceutisch wetenschapper, die de wetenschap de rug heeft toegekeerd, en Jeroen Pols, jurist die vooral tegen overheden procedeert.

 

Gezamenlijk pleiten zij voor een democratische rechtstaat waarin mensen de ruimte krijgen om ‘zich in vrijheid te ontplooien en een leven te leiden met hun eigen overtuigingen en meningen’.

De aanpak van de coronacrisis zien zij als een laatste toppunt van die overheidsinperking van vrijheden en grondrechten. Waaruit blijkt dan dat wij – zoals zij aangeven het afgelopen decennium – niet meer vrij zijn, geen eigen overtuigingen en meningen kunnen hebben, etc.? Dat wordt niet verder aangegeven, uitgewerkt of herkenbaar gemaakt.

 

Uit hun presentatie blijkt hun aanpak te zijn om met procederen de overheid tot ander gedrag te bewegen, al wordt ook dit niet uitgewerkt. Van herkenning van mijn positie tegenover die overheid kan dus geen sprake zijn, anders dan dat ik me ook in mijn vrijheid beperkt voel door de coronamaatregelen. En wie voelt dat niet?

De vraag is echter of ik mijn vrijheid deels wil inleveren om daarmee mijn leven en het kwetsbare leven van anderen te sparen. Daarom houd ik me aan de anderhalvemeter- en andere maatregelen. Viruswaanzin of waanzinvirus.

 

Hebben ze gelijk dat het virus en haar effecten op de gezondheid van mensen zwaar wordt overdreven door de overheid? Op wetenschappelijk niveau kan ik dat niet beoordelen. Zoals bekend – en daar hoef je geen onderzoekskennis voor te hebben – worden onderzoeken regelmatig herroepen in hun resultaten door nieuwe onderzoeken. Andere en zelfs tegenstrijdige conclusies en inzichten kom je regelmatig tegen.

 

En hoewel de politieke overheid niet altijd even betrouwbaar is gebleken, kan ik wel zien dat er veel doden zijn gevallen bij de uitbraken in andere landen, tot zelfs nu nog o.a. in de Verenigde Staten en Brazilië waar de coronamaatregelen niet of nauwelijks worden gehanteerd. De coronamaatregelen in NL hebben dus gewerkt en werken, als we ons er aan houden.

 

Het valt ook moeilijk te ontkennen dat de IC’s vol hebben gelegen met coronapatiënten en dat dit nu – na de overheidsmaatregelen – gelukkig tot minder slachtoffers leidt. Of de aanpak van de overheid goed is geweest valt uiteraard nog te bezien. De verpleeghuizen waren even vergeten. Dat de gebruikelijke medische zorg is stopgezet kan achteraf ook bekritiseerd worden. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de corona-app, zoals die nu is gepresenteerd, al afgeschoten. De wet die de corona-aanpak van noodverordeningen moet vervangen, gaat in zijn huidige vorm ook veel te ver. En zo zijn er ongetwijfeld nog wel meer dingen te constateren.

Maar van een complot vanuit de overheid (en daarmee van alle politici en ambtenaren) om ons klein te houden door de effecten van het virus te overdrijven, lijkt mij geen sprake. Viruswaanzin of waanzinvirus.

 

Waar Viruswaanzin mijns inziens echt te ver gaat is om aangifte te doen tegen de regering vanwege ‘meerdere strafbare feiten en ambtsmisdrijven, in het bijzonder stalking/belaging en het doen ondergaan van een onmenselijke dan wel vernederende behandeling althans foltering, dan wel enig ander strafbaar feit.’ Dit wordt op de site keurig in de standaard-aangiftebrief uitgewerkt, maar gaat voor mij echt te ver. Met extreem zware formuleringen, zoals in de aangiftebrief gehanteerd, maak je je standpunt echt niet duidelijker en lijkt dit eerder gericht op een emotioneel gelijk binnenhalen dan een zakelijke opstelling.

 

Deze vechthouding van Viruswaanzin staat in schril contrast met de onder de sitenaam vermelde kreet ‘Liefde en geduld’. Tenzij dit uitsluitend gericht is op het eigen gelijk, waarmee het eerder lijkt op een waanzinvirus.

 

Tags: , ,
Previous Post
65C96495-7FB8-4155-A356-BA81BDC6FB35
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Boerenbedrog drijft op stikstof en melkquota

Next Post
CA1A3148-460D-4706-B02E-D0AFB3626114
Economie featured Gezondheid Hersenspinsel Politiek Rets vertelt tien traantjes en een lach

Ga je op vakantie of ga je niet ga je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.