seksuelerevolutie

Voormalig Paus misbruikt seksuele revolutie

Voormalig Paus misbruikt seksuele revolutie

Voormalig Paus misbruikt seksuele revolutie. De emeritus paus Benedictus XVI heeft weer van zich doen horen, zo’n zes jaar na zijn ongebruikelijke aftreden. Nu is best voor te stellen dat pauzen mede door hun hoge leeftijd de werkdruk als te zwaar kunnen ervaren, dus over zijn stoppen geen probleem. Hij zou zich meer met gebed en studie bezig gaan houden.

Maar de inmiddels bijna 92 jarige ex-paus heeft nu kennelijk het meest gevoelige onderwerp van de katholieke kerk bestudeerd en in een essay vastgelegd: het misbruik. En nu kun je concluderen dat dat studeren niet zo goed gelukt is; hij heeft het echt ‘mis’.

Samengevat komt het erop neer dat dat hele misbruik niet de schuld van de kerk is, maar van de seksuele revolutie van de jaren zeventig en de moraaltheologie kon daar natuurlijk geen afdoende antwoord op formuleren. De ommezwaai van 1968 vanuit de studentenbeweging zou tevens een gevecht zijn geweest voor ‘volledige seksuele vrijheid, waarvoor niet langer enige norm gold’ en ‘pedofilie werd toen ook gediagnosticeerd als toegestaan en passend’ (los van de rare formulering; door wie, wanneer en hoe???). Daar kon de kerk niets tegen doen. 

De grote misbruikbijeenkomst van februari dit jaar had hem geïnspireerd om enkele gedachten aan het papier toe te vertrouwen om, zoals hij zegt een bijdrage te leveren aan een ‘nieuw begin’. Echter hij slaat de plank volledig mis (hoort bij mis-bruik) en zet de hele discussie in de kerk weer zoveel jaren achteruit. 

Daar waar de kerk in februari een kans had om actie te nemen in een richting van verantwoordelijkheid voor het misbruik en de megadoofpot waar al die schandalen in zijn verdwenen, gooit deze voormalig paus Benedictus forse hoeveelheden olie op het vuur waarin de slachtoffers nog steeds worden ontkend. En dat waar er nog steeds nieuwe schandalen naar boven komen. Voormalig Paus misbruikt seksuele revolutie.

Allereerst is hij hiermee zijn eigen zieltje en dat van de kerk aan het witwassen; hij ligt niet aan ons, maar aan die verdomde samenleving met zijn normloze seksuele revolutie. Ons valt niets te verwijten. 

Daarmee ontkend hij dat de kerk ook grote hoeveelheden slachtoffers heeft gemaakt in de jaren vijftig en zestig. Of vindt hij met de wet dat die zaken (behalve dan voor de slachtoffers zelf) verjaard zijn. 

Bovendien heeft hij voor hij paus werd in de functie van prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer te maken gehad met het grote misbruik in de kerk van onder andere de Mexicaanse priester Marcial Maciel en de Amerikaanse kardinalen Law (?!) en McCarrick.

Gemakshalve wordt niets in zijn essay geschreven over wat vele priesters tot en met kardinalen hebben uitgespookt aan misbruik en het doodzwijgen van de slachtoffers door de heilige misbruikers alle ruimte te geven elders hun criminele activiteiten te laten herhalen bij voorkeur in een zelfde positie en met kinderen in hun buurt.

{Het is zo iets als een autobestuurder die absurd te hard heeft gereden en de weg daarvan de schuld geeft, want die is zo mooi, glad en goed dat je daar niet binnen de toegestane maximum snelheid  overheen kunt rijden.}

Ook is het ‘ten hemel schreiend’ dat de katholieke kerk aan deze ex-paus, die niet voor niets plaats heeft gemaakt, toch een dergelijk platform geeft om zo’n onvolledig beeld te mogen schetsen van één van de donkerste en meest gezichtsbepalende ‘wapen’-feiten van de katholieke kerk. Liefde prediken en misbruik doen inclusief verzwijgen is één, maar dat dan ook nog anderen in de schoenen schuiven is wel echt pervers.

Kortom ontzettend verwerpelijk dat er opnieuw ontkenning van verantwoordelijkheid plaatsvindt.

Als er één is die niet kan studeren en die echt extreem verjaard is dan is dat deze ex-paus Benedictus XVI. Suggestie: laat deze man lekker studeren in een donkere kamer ver weg van die door hem vermaledijde samenleving, zodat hij niet de slachtoffers en de samenleving kan ‘misbruiken’ voor zijn eigen (on-)gelijk. Voormalig Paus misbruikt seksuele revolutie.

Tags: , ,
Previous Post

Alles voor je neef

Next Post
Ouderdom_en_stom.JPG
featured Politiek

je kan maar beter vroeg dood gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.