43B31D38-C039-489B-9D71-644DF52C6BED

Wat een kanjer van een wens

Wat een kanjer van een wens

 

Wat een kanjer van een wens

De Nederlandse beerput is open. De verkrachters, misbruikers, aanranders, big dickpiccers, sissers en ga zo maar door, buitelen over elkaar heen met hun publieke excuses. Uiteraard veel te laat tot inkeer gekomen en nu aan hun schandpaal genageld. En waarschijnlijk menen ze geen ene moer van hun verontschuldigingen, maar is dat puur om hun eigen wankele positie te redden. ‘Zo had ik het niet bedoeld’, ‘ik had dat niet moeten doen’, ‘…als ik daar iemand mee heb benadeeld dan betreur ik dat ten zeerste’. Holle frasen, vooral die laatste, die het gebrek aan zelfbeheersing aantonen, zeker daar waar macht in het vieze spel blijkt.

Als je iemand vanuit echte interesse benadert en die ander wijst je af, dan laat je dat verder zitten, hoe moeilijk dat ook te verteren kan zijn. Maar als je meer met jezelf bezig bent, al dan niet vanuit een machtspositie, dan ga je door. En kennelijk kan dat ook zover gaan dat je een piemelfoto stuurt. Op het NOS-journaal van enkele dagen geleden waren twee vrouwen aan het woord die er niet zo’n moeite mee hadden als zij een dickpic ontvingen, tenzij ze de persoon niet kenden. Heel begrijpelijk, want deze dames hadden van de nood een deugdelijk verdienmodel gemaakt door een jaarkalender van dickpics uit te geven. Wat een kanjer van een wens.

Voor mij is het nog steeds onbegrijpelijk dat mannen zich kennelijk van hun quasi beste kant willen laten zien door een piemelplaatje te maken en versturen. Wie kun je er een plezier mee doen? Zeker als het ongevraagd is, ben je totaal verkeerd bezig.

Nog veel erger is dat het merendeel van de vrouwen op het seksuele vlak lastig gevallen worden door mannen. Van pikpics tot verkrachtingen getuigt het van een kolossale minachting tot zelfs vernedering van andere mensen, en in de meeste gevallen van vrouwen, door je minder of meer op te dringen. Missen deze mannen een begin van minimaal respect, een schijntje integriteit, een snufje betrouwbaarheid en daarmee een grandioze hoeveelheid invoelingsvermogen dat zij zo kunnen handelen? De schade die zij aanrichten is er niet minder om. Wat een kanjer van een wens.

Daar waar wel vaker wordt betoogt dat seksueel misbruikers vroeger zelf misbruikt zijn, geeft dat te denken. Of dat voor al deze publieke figuren geldt weet ik niet, het maakt hun daden er niet minder kwalijk om. Wel zou het ervoor pleiten in de omgangskunde binnen het basis- en voortgezet onderwijs meer aandacht te besteden aan respect, integriteit, betrouwbaarheid en invoelingsvermogen als minimale kwaliteiten of, zo je wilt, competenties in de omgang met anderen in het algemeen, dus ook vrouwen. Wat een kanjer van een wens.

Gaan we nog wat horen over de processen die gevoerd gaan worden? Zoals gebruikelijk, denk ik van niet. De BN-ers die hun hoofd en handen niet onder controle hebben, lijden al door alle negatieve publiciteit, mag een rechter meenemen in zijn overwegingen. Maar de slachtoffers weten niet waar ze het recht moeten zoeken, als het al bewijsbaar wordt dat die man over de toelaatbare streep is gegaan.

Dat er een wet om vrouwen in dit soort situaties beter te beschermen klaar ligt, is beschamend vanwege het feit dat de indiening, afronding en uitvoering van deze wet nog tijden gaat duren. Oud-minister van Justitie en Veiligheid, de heer Grapperhaus, verklaarde eerder dat de wet begin 2022 ingediend kon worden, maar dat de uitvoering tot 2024 zou moeten wachten. De nieuwe minister, mevrouw Yesilgöz, gaf aan daar waar mogelijk, het invoeringsproces te willen versnellen. Dat geeft nog weinig hoop.

De namen van mogelijke daders vliegen door de lucht, met het misbruik van de oud-directeur van de Stichting Kanjerwens Nederland als minder bekende Nederlander. Hij wordt verdacht van misbruik van minderjarige jongens en toont zo een andere seksuele machtsuitoefening dan zijn collega-BN-ers. Zijn kanjer …..van een wens zal niet meer uitkomen! Wat een kanjer van een wens.

 

auteur: Guus

Previous Post
8883744C-C5C0-4CE7-8ADE-93AD4608590B
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Politiek Uncategorized

Glijden met Poetin 1

Next Post
B8D1255D-9E45-4BA3-A781-668F71DDE0FC
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Moslim Politiek Uncategorized

Wilders: Gek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.