1856296F-47A1-4349-8D6C-BD00943E364B

Wat invloed doet-de heer Trump

Wat invloed doet-de heer Trump

Wat invloed doet-de heer Trump

Als iemand nog beter is dan de Hollandse heren Baudet en Wilders in niet eerlijk zijn, geen negatieve informatie over zichzelf erkennen, verdraaien van de waarheid, uiterst egocentrisch zijn, hanteren van de permanente slachtofferrol en verre van consequent zijn, dan is het de Amerikaanse president Trump.

 

Hoe vaak hebben we gezien dat wat hij vandaag zegt, morgen – omdat hem dat opeens beter uitkomt – glashard ontkent dat hij dat gisteren heeft gezegd. Of dat hij dwars door iemand heen praat door alleen te zeggen dat iets niet waar is. Wat invloed doet-de heer Trump.

Vele malen hebben we kunnen zien hoe hij zijn eigen uitspraken, onder andere over het aantal te verwachten corona-besmettingen, meermalen bijstelde aan de realiteit die de verwachte aantallen verre overschreden.

 

Dat hij een complete alleenheerser is, wordt ook duidelijk als je kijkt wie er in zijn regering en staf moesten verdwijnen. Hup ontslaan, want hij deugt niet.

 

Hij moet veel van vrouwen hebben maar niet op een respectvolle manier. In een amusementsprogramma gaf hij over het versieren van een getrouwde vrouw aan: “I don’t even wait. And when you’re a star, they let you do it. You can do anything. … Grab ‘em by the pussy. You can do anything.” (‘Ik hoef niet eens te wachten. En als je een ster bent, laten ze het jou gewoon doen. Je kunt alles doen. … Grijp ze bij hun kruis’). Op zijn zachtst gezegd vrouwonvriendelijk. Oké, hij heeft, toen hij hiermee werd geconfronteerd tijdens zijn presidentscampagne van vier jaar geleden, alsnog zijn excuses aangeboden, maar is hij daarmee over dit onderwerp van gedachten veranderd?

 

De heer Trump is zoals veel populisten een slachtoffer. In belangrijke mate van de pers, met uitzondering van Fox News die pro-Trump was, tot de heer Trump tijdens de verkiezingstellingen nogal wild om zich heen sloeg en Fox News als eerste en enige bekend maakte dat de staat Arizona voor de heer Joe Biden was. De president natuurlijk furieus en Fox News had voor hem afgedaan. Maar veel andere zenders en kranten deugden niet volgens de heer Trump. Waar regelmatig de Trumpiaanse uitspraken door hen als ‘fake news’ werden weerlegd, kregen zij bijna standaard te horen dat zij fake news over de heer Trump publiceerden, ondanks onweerlegbare bewijzen van die media.

 

In zijn alleenheerschappij past ook dat hij de beste is en dat hebben we hem heel vaak horen zeggen. Niemand deugt beter dan hijzelf. Hij is het centrum van de wereld en wat hij vindt moet gebeuren, dus vlogen de nodige adviseurs die het niet met hem eens waren de laan  uit. Daarin past niet dat hij deze verkiezingen zou kunnen verliezen en werd het stemmen per post al bij voorbaat als fraude weggezet. En dat terwijl dat in de VS heel gebruikelijk is, alleen nu op veel grotere schaal plaatsvond door de corona-pandemie. Het niet accepteren van verkiezingsuitslagen illustreert nog meer hoe hij niet tegen zijn verlies kan en op pathologische wijze denkt dat hij door iedereen geliefd is. Wat invloed doet-de heer Trump.

 

Het schrijven van boeken (genoeg materiaal) over deze president zal ik maar aan anderen overlaten. Toch nog één belangrijke erfenis van deze president Trump. Met zijn Verdeel & Heers-begaafdheden heeft hij zijn Verenigde Staten tot Verdeelde Staten getransformeerd. De haat en nijd tijdens verkiezingscampagnes is ongekend in de VS. En op de persoon spelen is daar ook niet onbekend, al heeft de heer Trump dat wel tot kunst verheven.

Maar de polarisatie tussen Republikeinen en Democraten, blank en zwart, rijk en arm, links en (extreem) rechts is door geen ander zo goed tijdens zijn presidentschap geperfectioneerd als door de heer Trump. Het is dan ook sterk de vraag of de verdeelde bevolkingsgroepen weer dichter bij elkaar zullen komen, laat staan dat ze samen kunnen werken.

 

Vrij vertaald naar de vorige Amerikaanse president, de heer Obama: tijd voor verandering!

Auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
A02DA078-BF2A-4FC8-8BFF-5E15B68D0C23
algemeen featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Politiek

Wat invloed doet-schelden doet geen pijn

Next Post
C7CBAB8B-9BE0-4B7F-B870-1A3A2BAB9E3D
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Overheid bepaalt arbeidsvoorwaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.