804CD215-AD3E-4F66-A6D7-9D26E5EB794E

Wat invloed doet – de heer Wilders

Wat invloed doet – de heer Wilders

Wat invloed doet – de heer Wilders

Invloed is een machtig wapen en dat heeft de heer Wilders van de PVV (Partij voor de Vrijheid) begrepen als geen ander. Net als de heer Baudet van Forum voor Democratie is hij een permanent slachtoffer van de linkse partijen, van het nepparlement (bij Forum partijkartel), van Europa (PVV voor Nexit = Engels woord), de mainstreammedia (weer een Engelse term, past goed in de ‘Nederlandse identiteit’), en natuurlijk van de rechters maar dan alleen als het hem uitkomt, lees: hem vrijspreekt wanneer hij dat wil. Wat invloed doet.

 

In zijn honger naar belangstelling moet hij extreme uitspraken doen en dezelfde soort standpunten innemen. Ook negatieve aandacht is aandacht, meer specifiek: slachtoffer-aandacht. Dus hoe groter de commotie die hij teweeg brengt (‘minder, minder…’, kopvoddentax, Polen-meldpunt, etc.), hoe beter het hem gaat. Zijn rechtszaken worden telkens eindeloos vertraagd om maar in de publiciteit te blijven.

 

Zoals eerder gezegd zijn deze politieke influencers niet democratisch en ook daar heeft de heer Wilders de hoofdprijs. Hij is het enige lid van zijn partij, dus hij heeft in zijn besluitvorming altijd een meerderheid van stem(men); niet uit efficiëntie, maar uit (alleen)macht. Al zijn politici hebben niet of nauwelijks invloed. Hij duldt geen tegenspraak. En dat is omdat hij altijd zijn zin moet krijgen. Wilders’ wil is wet!

 

In juridische zin (bijvoorbeeld: racisme) kan het zijn dat hij het recht aan zijn zijde vindt (dan wil hij graag gebruik maken van de rechtstaat), maar in de werkelijkheid van alledag discrimineert hij erop los. Vooral de Islam en haar belijders, en in het bijzonder Marokkanen, zijn het onder zijn aandacht lijdende voorwerp. Wat invloed doet.

En ook al is uit onderzoek voldoende bekend dat de lagere inkomens – waar ook de meeste mensen van niet-Nederlandse oorsprong te vinden zijn – vaker in de misdaadcijfers vertegenwoordigd zijn (dus ook die ‘zuivere’ Nederlanders die de heer Wilders zo omarmt als Henk en Ingrid), voor de heer Wilders is het gunstiger om specifieke categorieën te benoemen en de rest even selectief te vergeten.

 

En daar zie je zijn invloed weer terug. De veelal rechtse partijen, maar later ook meer linkse partijen, wilden ook wel een graantje van het succes van de PVV meepikken, dus schoven zij steeds meer in zijn richting. Dat heeft er toe geleid dat buitenlanders, inclusief oorlogs- en politieke vluchtelingen, hier niet welkom zijn. Het vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties wordt genegeerd om vluchtelingen buiten de (Europese) grenzen te houden.

En die invloed van de heer Wilders is al zover gegaan, dat we hier in Nederland onder een D66-minister (in een regering van VVD, CDA, D66 en CU) een wettelijk boerka-verbod (vanaf 2019 van kracht) invoeren. Niet om overlast van boerka-draagsters tegen te gaan (want die was en is er niet), maar omdat de PVV na 13 jaar eindelijk zijn zin wil hebben en daar allerlei politieke partijen in mee krijgt.

 

Maar ook in de samenleving zien we een toename van discriminatie-incidenten. De heer Wilders acht zich niet verantwoordelijk voor de burgers die eigen rechter spelen, maar is permanent bezig met het opruien van zijn aanhang. In dat opzicht dient de eigenaar van de Partij voor de Vrijheid te beseffen wat zijn invloed is, want dat behoort wel degelijk tot zijn verantwoordelijkheid. Vrijheid is niet alleen zijn vrijheid, maar ‘zijn’ vrijheid raakt ook de vrijheid van anderen. Hetzelfde geldt zijn ‘vrijheid van meningsuiting’.

 

En ook voor hem geldt: hoe harder je iemand ontkent, hoe meer tegenkracht je ontwikkelt! Daarom heeft hij permanente persoonsbeveiliging nodig. Maar burgers – ook Islamieten en Marokkanen – krijgen die persoonsbeveiliging niet en worden daarmee het slachtoffers van ‘zijn’ haatcampagnes. Ook al wordt dat juridisch niet zo genoemd.

 

De heer Wilders is daarmee eveneens niet eerlijk, kan geen negatieve informatie over zichzelf erkennen, verdraait de waarheid, is uiterst egocentrisch, hanteert de permanente slachtofferrol en is verre van consequent. Hij is een echte Verdeel & Heerser (en dat heeft niets met ‘Heer’ zijn te maken).

Auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
B15D9A88-AC2A-490D-99EA-F1D37D802A60
algemeen featured Films foute nederlanders Politiek Rets kletst

Lenny Bruce op de vierkante meter plaats genoeg

Next Post
9E39FC85-5053-42BA-9137-3BC7F8B8FF61
algemeen artikelen De Biechtstoel featured foute nederlanders Gezondheid Politiek Rets kletst

Beter horen beter luisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.