F846BF1C-7407-431F-8F01-147C4F42BD5C

Wat invloed doet voor Forum

Wat invloed doet voor Forum

Wat invloed doet voor Forum

Het nieuwe fenomeen influencers, mensen die middels reclames bij hun berichten hun inkomen bij elkaar beïnvloeden, heeft niet alleen te maken met videootjes over van alles en nog wat. De grote voorbeelden zijn degenen die zeggen de democratie een dienst te bewijzen en ondertussen onwaarheden verkopen als dé waarheid.

 

Dat ‘…waanzin’ naar ‘…waarheid’ getransformeerd werd is als een virus bekend geraakt. Evenals de influencers, die daar – op jacht naar nog meer bekendheid – blind achteraan liepen en zo geschrokken zijn van het niet-meer-mee-doen en de effecten die dit in de samenleving teweeg brachten, dat ze als een speer zo snel weer in hun achteruit gingen. Wat invloed doet voor Forum.

 

En ja, ook ik beïnvloed met deze stukjes. Maar ik houd het netjes en neem reacties serieus. En wanneer iemand die reageert gelijk heeft, leer ik daar dus van en zal dat ook overnemen. Waar het mij om gaat is bewustwording over hoe een andere benadering inzichtelijker kan zijn of een combinatie van dingen daar behulpzaam in is. Genoeg over mijzelf.

 

Hoe anders geldt dit voor de heer Baudet van Forum voor Democratie. Hij schurkt zich graag warm aan dubieuze figuren uit de extreem rechtse hoek.

Maar als hij er dan op aangesproken wordt, dan valt het volgens hem wel mee. Je moet er van op de hoogte zijn om je een mening over te vormen, is zijn reactie. Maar door kranten te lezen en het internet op te gaan, met name bij die dubieuze groeperingen, neem je er al voldoende kennis van. Daar hoef je geen buitenlandse bezoeken en etentjes aan te besteden. Of behoort de heer Baudet soms tot de groep Nederlandse burgers met een leesachterstand?

 

Los van zijn ‘homeopatische verdunning’ van de Nederlandse bevolking heeft hij een uitgebreid gesprek gehad met de Amerikaanse Jared Tayler van de Alt-Right-beweging, die onomwonden voorstander is van het blanke ras. Volgens hem zou het zwarte ras een lager IQ hebben door een geringere hersenomvang. Maar moet je dan in oktober 2017 vijf uur met deze man praten als Forum-leider om kennis te nemen van zijn ideeën?

 

Het retweeten van mensen als Joost Niemöller (‘zwarte mensen … maken zich vaker schuldig aan verkrachting’) en andere ultra-rechtse denkers van over de grens, maakt het achteraf afstand nemen van deze bewegingen niet erg geloofwaardig. Wat invloed doet voor Forum.

En hoe vaak heeft hij al uitspraken terug moeten nemen: ‘De ene keer zeg je het handiger dan de andere’?

 

Zijn invloed is groot, gezien het aantal stemmen dat hij eerder heeft gehaald bij de Provinciale Statenverkiezingen. Het lijkt alsof zijn ideeën ‘normaal’ zijn, terwijl hij alleen floreert op zijn eigen website waar hij filmpjes zo monteert dat het hem goed uitkomt (2e Kamerleden de heren Omtzigt van het CDA en Klaver van Groen Links).

Dus wat zijn nu de ideeën van de heer Baudet (naar zijn ‘visie’ hoeven we niet te vragen) of wordt dat bepaald door de vragen die erover aan hem worden gesteld?

 

In elk geval onderscheidt hij zich niet van veel politici van het door hem zo verfoeide partijkartel: is niet eerlijk, kan geen negatieve informatie over zichzelf erkennen, verdraait de waarheid, is uiterst egocentrisch, hanteert de permanente slachtofferrol en is verre van consequent.

 

Is het nu Forum voor Democratie of is de heer Baudet het Porum voor Demagogie?

Auteur: Guus

 

Tags: , , , ,
Previous Post
9E39FC85-5053-42BA-9137-3BC7F8B8FF61
algemeen artikelen De Biechtstoel featured foute nederlanders Gezondheid Politiek Rets kletst

Beter horen beter luisteren

Next Post
44F1EDF2-79C5-400A-B902-20B94E0139A4
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Jettelijke boeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.